Producătorul de țevi de oțel Borusan Mannesmann, numărul 1 în Turcia și printre cei mai mari jucători pe piața europeană de profil, a ales orașul care va găzdui prima sa fabrică din România, investiție estimată la 12 milioane de euro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Acum, subsidiara Borusan Tube Products a achiziționat terenul pentru viitoarea fabrică, la Ploiești, în schimbul sumei de 805.000 de euro, relevă date analizate de Profit.ro.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Noua fabrică va produce tuburi pentru amortizoare auto.
Valoarea totala a investitiei va fi de aproximativ 12 milioane de euro, au precizat reprezentanții Borusan Mannesmann pentru Profit.ro. În iulie anul trecut, Borusan estima costuri inițiale de 8 milioane de dolari pentru proiectul din România.
Fabrica de la Ploiești va fi a doua la nivel european pentru Borusan Mannesmann. Compania turcă deține o fabrică de țevi din oțel trase la rece în Vorbano, Italia, achiziționată în 2001.
Borusan Mannesmann este cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa. Compania operează 7 fabrici pe 3 continente, cu o capacitate anuală de 1,4 milioane de tone și peste 2.000 de angajați.
Compania face parte din holdingul turc industrial Borusan, fondat de omul de afaceri Asım Kocabıyık. Holdingul activează în producția de oțel, distribuția de automobile, producția de energie și logistică, având circa 12.000 de angajați și venituri de 1,93 miliarde de dolari în 2020.