Startup-ul olandez de plăți Mollie ajunge la o evaluare de 5,4 miliarde de euro și devine al treilea mare unicorn fintech din Europa. Fondatorul încă locuia cu părinții la momentul lansării afacerii

Startup-ul olandez de plăți Mollie ajunge la o evaluare de 5,4 miliarde de euro și devine al treilea mare unicorn fintech din Europa. Fondatorul încă locuia cu părinții la momentul lansării afacerii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 iun 2021

Startup-ul olandez de plăți Mollie a atras 665 de milioane de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare, evaluarea companiei urcând astfel la 5,4 miliarde de euro. Mollie a devenit, în urma noii finanțări, al treilea mare unicorn fintech din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Runda de finanțare a fost condusă de Blockstone Growth, parte a grupului de investiții Blackstone, notează CNBC.

Experții Uniunii Europene au ajuns la un acord privind sancțiunile economice împotriva statului Belarus CITEȘTE ȘI Experții Uniunii Europene au ajuns la un acord privind sancțiunile economice împotriva statului Belarus

Mollie, fondat în 2004 în Amsterdam, oferă companiilor posibilitatea de a integra servicii de plăți în propriul site, documente etc, pe baza unei interfețe API (Application Programming Interface).

Pe lângă țara de origine, compania are birouri și în Marea Britanie, Germania, Belgia și Franța. Serviciile de plăți ale companiei pot fi folosite, în prezent, în țările din Spațiul Economic European, Marea Britanie și Elveția.

Fondatorul, Adriaan Mol, încă locuia cu părinții la momentul lansării afacerii, potrivit TechInsder. Compania furniza inițial servicii de mesagerie, dar s-a reorientat către plăți după ce a hotărât să integreze servicii de plată în propriul sistem, pentru a ajuta clienții să își plătească facturile.

ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: "Săraca Diverta... dacă nu e nimeni în mall, pot să stau și în cap!"

Plățile digitale au accelerat în urma pandemiei, având în vedere că numeroși retaileri și-au mutat operațiunile în mediul online.

În acest context, Mollie a devenit unicorn în luna septembrie.

Compania este deja profitabilă, potrivit reprezentanților săi, și intenționează să folosească fondurile atrase pentru a se extinde la nivel internațional, atât în Europa , cât și în Asia și America Latină. Startup-ul are 480 de angajați și vrea să ajungă până la 780 în următoarele luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
mollie
plati
serviciu plati
finantare mollie