Tranzacție: Producătorul român de piese turnate B2 Smart Precision, preluat de o companie indiană

Tranzacție: Producătorul român de piese turnate B2 Smart Precision, preluat de o companie indiană

B2 Smart Precision Timisoara

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 oct 2023

Producătorul indian de piese turnate Texmo Precision Castings, cu fabrici în India și SUA, a preluat compania germană de profil Feinguss Blank, acționarul majoritar al firmei timișorene B2 Smart Precision, specializată în turnarea de precizie, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Texmo Precision Castings a achiziționat un pachet de 75,1% din acțiunile Feinguss Blank, o afacere de familie fondată în 1950 și având în prezent aproximativ 1.000 de angajați în două fabrici din Germania și România, care generează venituri anuale de 89 milioane de euro.

În urma tranzacției, Feinguss Blank va fi redenumită Texmo Blank. Compania rezultată va avea unități de producție în Europa, SUA și Asia și peste 1.700 de angajați.

SURPRIZĂ Turcii schimbă denumirea companiei Arctic Găești cu un alt brand CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Turcii schimbă denumirea companiei Arctic Găești cu un alt brand

Feinguss Blank, cu sediul la Riedlingen, în sud-vestul Germaniei, produce aliaje, piese turnate cu investiții de precizie și matrițe pentru industriile auto, mecanică, tehnologia alimentară și energetică.

Compania germană s-a extins în România în 2020, prin preluarea unei participații majoritare la Barum Automotive SRL din Timișoara, redenumită ulterior B2 Smart Precision.

Feinguss Blank a preluat controlul asupra B2 Smart Precision de la o altă firmă germană, Barth Präzisionstechnik, care a păstrat un pachet minoritar de acțiuni.

EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023

B2 Smart Precision, cu circa 400 de angajați, a obținut venituri de 57,3 milioane de lei în 2022, în creștere de la 49,6 milioane de lei în anul anterior. Compania a rămas pe pierdere, cu un rezultat negativ de 2,85 milioane de lei, redus de la o pierdere de aproape 5,6 miloane de lei raportată în 2021.

Texmo Precision Castings, parte a grupului indian Texmo, are sediul în Marea Britanie și unități de producție în SUA și India.

Arjunan Ramachandran, directorul general al Texmo Precision, a declarat, pentru The Hindu, că achiziția Feinguss Blank aduce noi oportunități de creștere pentru companie, care va urca în Top 3 mondial pe segmentul pieselor turnate în funcție de veniturile din vânzări, estimate la 120 milioane de dolari (114 milioane euro) pentru anul financiar curent.

viewscnt
Afla mai multe despre
b2 smart precision timisoara
achizitie b2 smart precision
feinguss blank
texmo precision castings
piese turnate
preluare