Pavăl Holding, controlat de Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a înființat compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară.
În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.
Anterior, Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, și alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca. În plus, Dragoș și Adrian Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.
Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), dar și în domeniul farmaceutic, anul acesta anunțând achiziția unei participații de 30% din rețeaua Farmacia Tei și magazinele cu articole pentru copii Bebe Tei, parte a grupului Tei, afaceri controlate de Roxana Maftei și Irina Cuibotaru.
Fondatorii Dedeman au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.