Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai mare furnizor concurențial pentru clienți finali, și-a redus cu 60%, anul trecut, veniturile nefacturate și, deci, neîncasate pe segmentul de furnizare, din cauza întârzierii emiterii și trimiterii facturilor către consumatorii din portofoliu.
Numărul prosumatorilor din România a crescut de 15 ori în ultimii trei ani, ajungând la 203.894 la finalul lunii ianuarie 2025. în ianuarie 2022, în România existau doar 13.874 prosumatori, cu o putere instalată de 88 MW.
Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care statul elen este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, a raportat pentru anul trecut un profit net de 187,2 milioane euro, cu 62,1% mai mic decât cel din 2023 (494,2 milioane euro).
Grupul Hidroelectrica a înregistrat o scădere a rezultatelor operaționale și financiare în anul 2024, față de 2023, influențată în principal de condițiile hidrologice mai puțin favorabile, care au dus la o producție hidroenergetică redusă și au afectat volumul de energie disponibil pentru comercializare.
Compania care operează terminalul național petrolier din Portul Constanța acordă un dividend cu randament de 2%.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis activitatea a trei operatori economici care aveau stații GPL, după ce au descoperit că buteliile de aragaz erau umplute direct din portbagajul autoturismelor, iar acest luru este interzis de legislație. De asemenea, pentru aceste nereguli au fost date amenzi în valoare de 90.000 de lei.
România deține la acest moment foarte multe dintre cele 34 de minerale rare, identificate pe plan european.
Exporturile de petrol venezuelean către China, principalul său cumpărător, au fost suspendate, în urma unui nou ordin al președintelui american Donald Trump care amenință cu impunerea de tarife de 25% țărilor care importă petrol din Venezuela, transmite Reuters.
Compania elvețiană MET Group, al cărei portofoliu în România include active solare și de stocare a bateriilor, va pune accent pe proiecte de energie eoliană în țară, anunță un purtător de cuvânt al companiei.
Electromontaj prezintă un film documentar care surprinde povestea construcției Liniei Aeriene de 400 kV Porțile de Fier – Anina – Reșița, cel mai complex proiect de infrastructură energetică realizat în România în ultimele trei decenii.