Ieșirile din producție voluntare masive ale parcurilor fotovoltaice și eoliene, tot mai dese în ultima perioadă, riscă în mod semnificativ să ducă la o pană gravă de curent, a avertizat operatorul sistemului energetic național al Greciei, IPTO, citat de publicația elenă EnergyPress.
Grupul MOL a înregistrat un profit înainte de impozitare de 546 milioane dolari în primul trimestru din 2025, în creștere cu 23% față de anul precedent.
Costul necompetitiv de transport al gazelor naturale dinspre sud spre nord (începând din Grecia și terminând în Ucraina) și investițiile mari necesare pentru demararea lucrărilor care vor accelera dezvoltarea Coridorului Vertical, constituie unele dintre obstacolele mari care blochează acest proiect, scrie publicația ENERGY MAG, citată de Rador Radio România.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut astăzi un nou apel public către Comisia Europeană, căreia i-a cerut să asculte ″vocea rațiunii″ și să accepte amânarea închiderii termocentralelor pe lignit ale Complexului Energetic Oltenia, după ce un sindicat din cadrul companiei de stat s-a întâlnit cu candidatul AUR la președinție, George Simion, cu care a discutat despre renunțarea la planul de restructurare și la parteneriatul cu OMV Petrom.
Compania turcă Yeșilyurt Enerji a achiziționat un proiect solar de 41 MW în România.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a semnat contractul prin care va demara lucrări de instalare de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor a 20 de hidrocentrale de pe râul Olt.
Compania israeliană dezvoltatoare de proiecte de producție și stocare de energie regenerabilă Econergy, listată la Bursa din Tel Aviv, unul dintre cei mai importanți investitori în domeniu din România, s-a înțeles cu compatrioții de la PainReform Ltd. pentru demararea unui program-pilot de testare a platformei software de optimizare a producției de energie fotovoltaică a acestora, DeepSolar, la parcul solar Pârău din România, de 92 MW, unul dintre cele mai mari din țară.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) vrea să cumpere zeci de mii de tone de motorină pentru alimentarea autovehiculelor militare ale mai multor unități-cheie ale Armatei române, relevă date analizate de Profit.ro.
România nu a mai fost în primul trimestru al acestui an cel mai mare furnizor de benzină al Ucrainei, ca anii trecuți, în pofida unei creșteri considerabile a livrărilor în luna martie, fiind depășită de Lituania, țară în care grupul polonez PNK Orlen deține o rafinărie importantă, conform datelor analizate de Profit.ro.
Furnizorii de energie electrică au obligația de a-și informa clienții, până cel târziu pe 10 iunie 2025, că, de la 1 iulie 2025, ia sfârșit actuala schemă de plafonare a prețurilor finale, potrivit unui ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).