Producătorul naționale de gaze naturale vizează acordarea unui dividend cu randament de doar 2%.
Compania Restart Energy reacționează, într-un mesaj transmis la BVB, după ce obligațiunile i-au fost suspendate de la tranzacționare pe bursă.
Compania va investi banii împrumutați în extinderea, consolidarea și digitalizarea rețelei, pentru a facilita conectivitatea prosumatorilor și a surselor de energie regenerabilă, precum și pentru a reduce frecvența și durata întreruperilor de electricitate.
Din 2027, odată cu începerea producției de gaz din proiectul Neptun Deep, România are potențialul de a deveni principalul producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.
Compania Lukoil Overseas Atash a lansat procedurile premergătoare forării unei sonde de explorare a gazelor naturale în perimetrului EX-30 Trident, situat în zona economică exclusivă a României, la o distanță de aproximativ 170 km de țărm, conform informațiilor cu care este citat Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz.
Comisia Europeană a solicitat schimbarea a circa 40 de persoane, pe care le consideră ca incompatibile, din consiliile de administrație ale companiilor de stat din domeniul energiei, iar un sfert din aceste persoane au fost revocate până acum, a afirmat ministerul Energiei, Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a declarat, despre proiectul Neptun Deep, că timp de 12 ani de zile ne vom dubla producția de gaz, fiind o investiție de 4 miliarde de euro, cea mai importantă investiție din sectorul energetic.
Autoritățile de mediu anunță că înscrierea în Programul Rabla pentru sobe va începe luni, de la ora 10.00. Programul se adresează oamenilor care locuiesc în cele aproximativ 900 de comune din cele 27 de județe situate în zona montană a României. Statul va finanța 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficientă din punct de vedere energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei.
Unele țări europene sunt încă dependente de gazul rusesc.
Ajutorul de stat constând în exceptarea marilor consumatori industriali de energie electrică de la o parte din cota obligatorie de achiziție de certificate verzi destinate subvenționării producătorilor de energie regenerabilă, în vigoare din 2014 și care a expirat la finalul anului trecut, va fi prelungit cu 6 ani, cu număr majorat de beneficiari, potrivit unui decizii adoptate azi de către Executiv.