PROFIT GROWTH FORUM Bodea, Centrul Român al Energiei: Nu putem cere companiilor să suplinească statul în energie

PROFIT GROWTH FORUM Bodea, Centrul Român al Energiei: Nu putem cere companiilor să suplinească statul în energie
scris 20 iun 2017

Statul nu poate fi exclus din sectorul energetic și nu se poate cere companiilor din domeniu să-i suplinească lipsa de viziune, a declarat, la Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR, Corneliu Bodea, patron și CEO al grupului Adrem, totodată președinte al Asociației Centrul Român al Energiei.

Forumul are ca parteneri ExxonMobil, OMV Petrom, Mastercard, Visa, Raiffeisen Bank, Orange, Eximbank, UP Romania, Fondul Proprietatea, Idea Bank, cărora le mulțumim pentru participare.

"Nu putem exclude statul din sectorul energetic. Managementul de business vine să suplinească lipsa de viziune a statului, ceea ce este grav. Așa ajungem, de exemplu, ca Hidroelectrica să realizeze profit-record și să aibă volum enorm de numerar, iar Complexul Energetic Oltenia – aproape de pragul insolvenței. Nu putem cere companiilor să suplinească rolul statului", a arătat Bodea.

PROFIT GROWTH FORUM: Fady Chreih, CEO Regina Maria - Asistentele noastre pleacă în Italia, Franța, Spania și Anglia. România trebuie să aducă forță de muncă din Orientul Mijlociu și Asia CITEȘTE ȘI PROFIT GROWTH FORUM: Fady Chreih, CEO Regina Maria - Asistentele noastre pleacă în Italia, Franța, Spania și Anglia. România trebuie să aducă forță de muncă din Orientul Mijlociu și Asia

Potrivit acestuia, statul trebuie să definească mixul optim al producției de energie, pe surse, și să ia măsuri pentru ca investițiile în unități de generare de electricitate să poată fi finanțate, în condițiile în care aceste proiecte, pe termen foarte lung, cu riscuri mari și care necesită volume enorme de cash, nu pot obține singure credite de la bănci.

"Nici în Europa investițiile în generare nu sunt bancabile", a punctat Corneliu Bodea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
productie energie
corneliu bodea
adrem
centrul roman al energiei
profit growth forum
bnr