Saipem, câștigătoarea contractului de 1,6 miliarde euro pentru Neptun Deep, aproape de o fuziune cu rivala norvegiană Subsea 7

Energie   
Saipem, câștigătoarea contractului de 1,6 miliarde euro pentru Neptun Deep, aproape de o fuziune cu rivala norvegiană Subsea 7

Saipem, câștigătoarea contractului principal, de 1,6 miliarde euro pentru dezvoltarea celui mai important proiect offshore de gaze din România, Neptun Deep, este aproape de o fuziune cu firma rivală norvegiană Subsea 7, a anunțat ziarul italian La Repubblica fără a cita surse.

Potențiala înțelegere ar conduce la crearea unui gigant pe piața serviciilor petroliere cu venituri combinate de aproximativ 18 miliarde de euro (18,82 miliarde de dolari), precizat publicația fără a oferi alte detalii financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Burduja despre proiectul Neptun Deep: Nu vă faceți iluzii. Vor exista tot mai multe atacuri! CITEȘTE ȘI FOTO Burduja despre proiectul Neptun Deep: Nu vă faceți iluzii. Vor exista tot mai multe atacuri!
Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Compania italiană, controlată de majorul petrolier Eni și de banca de stat italian Cassa Depositi e Prestiti (CDP), a mai purtat discuții cu Subsea 7 cu privire la o posibilă relație în urmă cu câțiva ani, dar negocierile au eșuat.

Contactate de Reuters, Saipem a refuzat să comenteze, iar Subsea 7 nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail.

Potrivit La Repubblica, Eni și CDP ar urma să organizeze ședințe extraordinare ale consiliilor de administrație pentru a aproba planul.

ULTIMA ORĂ OFICIAL Actuala plafonare a prețurilor se prelungește după 1 aprilie, cu 3 luni la energie și cu 1 an la gaze CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OFICIAL Actuala plafonare a prețurilor se prelungește după 1 aprilie, cu 3 luni la energie și cu 1 an la gaze

Reuters susține că nici reprezentanții Eni și CDP nu au fost imediat disponibili pentru a comenta.

Acordul propus va fi probabil o fuziune între egali, a adăugat ziarul.

Saipem este implicată și în contractul atribuit de Turcia aferent dezvoltării celei de-a doua fază a proiectului concurent al Neptun Deep, în care a început deja producția.

Grupul italian Saipem este lider global în inginerie și construcție de proiecte majore pentru sectoarele de energie și infrastructură, atât offshore, cât și onshore.

Compania deține 9 șantiere și o flotă offshore de 29 de nave (dintre care 26 proprietate proprie și 3 deținute de terți și administrate de Saipem) și 15 platforme de foraj, dintre care 8 proprietate proprie.

GRAFIC Volumul importurilor de gaze l-a depășit pe cel al extragerilor din depozite pentru prima dată în această iarnă. Consecințele pentru furnizori și statul român CITEȘTE ȘI GRAFIC Volumul importurilor de gaze l-a depășit pe cel al extragerilor din depozite pentru prima dată în această iarnă. Consecințele pentru furnizori și statul român

Saipem este listată la Bursa de Valori din Milano, este prezentă în peste 50 de țări din întreaga lume și are aproximativ 30.000 de angajați de peste 120 de naționalități.

Ultima dată când italienii de la Saipem au forat la mare adâncime în România a fost în urmă cu 4 ani, când Grup Servicii Petroliere (GSP), a închiriat de la ei platforma Scarabeo 9, contra unei sume de 150 de milioane de dolari în vederea efectuării noii campanii de foraj în perimetrul concesionat de Lukoil și Romgaz.

Saipem a anunat că Scarabeo nu a confirmat prognozele referitoare la zăcământul Trident și a părăsit Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
subsea 7
fuziune
saipem
contracte
neptun deep
omv petrom
romgaz