Majorarea impozitului pe dividende la 16%, a impozitului pe profit la 19%, precum și creșterea cotei de TVA la 21%, inclusiv majorarea cotei pentru HoReCa, s-au aflat astăzi printre subiectele discutate la Cotroceni de reprezentanții PSD, PNL, USR și UDRM, au declarat surse politice pentru Profit.ro.
O eventuală decizie politică de reducere a cotei de TVA la energie electrică de la 19% la 9% ar duce la încasări bugetare din această sursă mai mici cu numai 900 milioane lei, potrivit calculelor Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Federația Națională Solidaritatea Socială a Muncii se arată îngrijorată față de la discuțiile purtate la nivel guvernamental privind viitoarele măsuri fiscale legate de bugetari.
Aproape două treimi dintre români (64,9%) se confruntă cu dificultăți financiare constante sau recurente, arată un sondaj realizat de Provident. Totodată, aproape 4 milioane de oameni din România rămân invizibili în ochii societății, deși sunt parte din realitatea noastră zilnică: familii monoparentale, muncitori „la negru”, pensionari vulnerabili, mici antreprenori, agricultori de subzistență, șomeri de peste 50 de ani și tineri talentați din medii defavorizate.
Aplicarea unei cote reduse de TVA pentru consumul final de energie electrică, față de actualul nivel de 19%, ar putea fi o soluție de diminuare a facturilor, după eliminarea plafonării de la 1 iulie, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
În prezent, Kruk gestionează datorii ale circa 2 milioane de români.
Plata taxei judiciare de timbru ar urma să fie eliminată în cazul cererilor de divorț și partaj de bunuri comune atunci când sunt formulate de victime ale infracțiunii de violență în familie împotriva agresorilor lor.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îndeamnă românii să-și schimbe furnizorul de energie odată cu liberalizarea pieței.
Grupul format din specialiștii celor patru partide care discută să formeze coaliția de guvernare analizează la acest moment o serie de măsuri, printre care tăierea sau reducerea sporului de condiții vătămătoare, scăderea plafonului sub care se acordă norma de hrană și voucherele de vacanță la 6.000 de lei (salariul brut), diminuarea stimulentelor și sporurilor pentru cei care lucrează cu fonduri UE.
Partidele discută, ca variante pentru reducerea cheltuielilor bugetare, tăierea indemnizației de hrană pentru toți bugetarii cu un venit brut de până la 8.000 lei, conform informațiilor Profit.ro.