Inspectorii Antifraudă s-au împărțit pe posturi pentru serviciile județene care ar trebui să devină operaționale de la 1 iulie 2025, toți angajații în cauză având alocat un post vacant, astfel că nu mai este necesară organizarea de concursuri de departajare în cazurile în care mai multe persoane ar fi optat pentru același post, potrivit informațiilor Profit.ro.
O firmă de servicii contabilitate din România a fost ținta unui atac cibernetic, în urma căruia atacatorii au accesat ilegal datele personale ale mai multor salariați ai clienților săi.
Andreea Nica, vicepreședinte CFA România, se așteaptă ca, după alegeri, să urmeze noi măsuri de eficientizare fiscală, care ar putea să vină sub formă de creștere a impozitelor și a taxelor, „ceea ce nu va ajuta foarte mult economia”.
Deficitul bugetar pentru primele patru luni din acest an s-a situat la 2,94% din PIB, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, ceea ce arată o înrăutățire față de finele lunii martie din acest an, când deficitul bugetar s-a aflat la 2,3% din PIB. Comparativ cu primele patru luni de anul trecut, situația bugetară este în deteriorare, deficitul real din primele patru luni de anul trecut fiind de 2,7% dacă dăm deoparte impactul de 0,53% determinat de plata anticipată, tot în aprilie, și a pensiilor aferente lunii mai.
Inspectorii antifraudã din cadrul Direcției generale antifraudã fiscalã (DGAF) au verificat o societate din Suceava, la care au estimat sume suplimentare de plată, taxe și impozite, de 2,2 milioane lei, după ce au constatat că dezvoltatorul imobiliar înregistra în contabilitate doar o parte din sumele încasate la vânzarea imobilelor, inclusiv cu scopul de a nu pierde regimul de impozitare pentru microîntreprinderi, considerat mai avantajos decât impozitarea profitului.
Președintele interimar Ilie Bolojan spune că suntem deja practic într-o criză bugetară, pentru că România cheltuie mai mult decât își permite, de mulți ani.
Cheltuielile de mentenanță pentru clădirile moderne de birouri din România au crescut cu aproximativ 10% în bugetele alocate pentru 2025, cea mai accentuată creștere din ultimii ani.
Deprecierea cursului monedei naționale, creșterea dobânzilor și reducerea liniilor de finanțare, noul val de inflație generat de liberalizarea piețelor de energie și gaze, alături de efectele unei posibile creșteri a taxelor, riscă să ducă România într-o situație de risc, cu falimente în serie pe lanțurile economice, susțin experții îîn insolvențe.
Un sondaj intern al Romanian Business Leaders, care nu are reprezentativitate națională, dar la care au răspuns 417 de antreprenori, este prezentat ca indicând o nervozitate mare în rândul acestora. Un climat politic instabil, dominat de discurs anti-investiții și retorică economică populistă, va avea consecințe directe și grave asupra economiei reale.
Uniunea Europeană și NATO sunt singura opțiune pentru mediul de afaceri, iar orice semnal care să schimbe de pe această traiectorie va avea consecințe grave pentru viața de zi cu zi a fiecărui român, atenționează Iulian Stanciu, președinte executiv al eMAG și membru al board-ului Confederației Patronale Concordia.