Andreea Nică, vicepreședintele CFA România, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, că, în ceea ce privește sistemul de pensii, „sunt nori negri la orizont”, mai ales că după 2030 o generație importantă de români va ieși la pensie și „această generație va pune o presiune și mai mare decât cea pe care o vedem acum asupra sistemului public de pensii”.
Salariile din România au crescut spectaculos după aderarea la Uniunea Europeană, mai ales în ultimii 7-8 ani.
SUA au fost retrogradate de Moody's Ratings din cauza datoriei guvernamentale, care se apropie de cifra amețitoare de 37 de trilioane de dolari.
Inspectorii Antifraudă au identificat o firmă din București, activă în domeniul construcțiilor, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 1,9 milioane de lei. Firma respectivă și-a majorat artificial cheltuielile fãcând achiziții de la o firmã fantomã.
Inspectorii Direcției generale antifraudã fiscalã (DGAF) au identificat o firmă care anul trecut nu a înregistrat și nu a declarat obligațiile fiscale, în ceea ce privește TVA și contribuții sociale, timp de 11 luni. Avantajul fiscal incorect de care a beneficiat firma se situează la 6,7 milioane de lei.
România va primi fonduri UE de 2,6 miliarde euro în perioada următoare, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.
Procedurile de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale au fost schimbate.
Ministerul Finanțelor a emis din nou datorie pe termen scurt pe piața internă, adunând 868 de milioane de lei de la bănci. Finanțele au preferat să emită exclusiv datorie pe termen scurt în ultimele două săptămâni, în condițiile randamentelor crescute.
Inspectorii antifraudã din cadrul Directiei generale antifraudã fiscalã (DGAF) au identificat, în urma verificărilor la o societate de pe raza județului Neamț, care activeazã în domeniul comerțului cu bijuterii din metale prețioase, un prejudiciu de peste 72 milioane de lei cauzat statului român, rezultat din fraudã transfrontalierã cu metale prețioase.
În contextul proiectelor inițiate pentru digitalizare și având în vedere demersurile de prelucrare a datelor și informațiilor transmise de contribuabili prin intermediul sistemului e-Factura, inspectorii DGAF au identificat un operator economic de pe raza județului Suceava, având obiect de activitate în domeniul comerțului cu materiale de construcții și construcții civile, care în perioada 2024-2025 a declarat operațiuni fictive.