Europa a trecut aproape complet la propulsiile electrificate, asta însemnând motorizările care au cel puțin un motor electric și o baterie de tracțiune sub capotă, chiar dacă mai utilizează un eventual motor cu combustie. Datele pentru primele două luni ale anului, analizate de Profit.ro, arată o dominație clară a hibridelor.
România continuă să se claseze în topul celor mai scumpe piețe de energie din Uniunea Europeană și în acest an, în pofida declarațiilor optimiste venite din partea ministerului Energiei. Prețul mediu al energiei de pe piața pentru ziua următoare operată de OPCOM, cea mai importantă piață de energie autohtonă, este cel de-al patrulea cel mai ridicat preț din UE, atât în luna martie, cât și de la începutul anului până în prezent, România bazându-se în cea mai mare parte din timp pe importuri pentru acoperirea consumului curent.
România a ocupat primul loc la suprafața cultivată cu porumb boabe și locul trei la producția realizată, după Franța și Polonia.
Managerii firmelor românești au raportat date mai bune privind starea afacerilor lor în martie, însă declinul adus de turbulențele politice de pe finalul anului trecut nu a fost încă recuperat pe deplin.
Bucureștiul este una dintre cele mai productive regiuni din Europa, cu un nivel al PIB/capita de peste două ori mai mari decât media. Este acest lucru adevărat? Mulți cred că e făcătură statistică, în care producția altor regiuni românești e mutată artificial în Capitală. Profit.ro a obținut lămuriri de la Eurostat și explică cum stă situația în realitate.
Ultima săptămână în care au fost raportate vânzările de automobile din China arată o creștere de 3,2% a pieței auto din această țară, din care vehiculele electrice au avut o cotă ușor mai mică, din caua scăderii de 0,5% a vânzărilor, relevă datele analizate de Profit.ro.
România a avut astăzi o producție record în sistemul energetic național, de 8.000 MW.
Din 2027, odată cu începerea producției de gaz din proiectul Neptun Deep, România are potențialul de a deveni principalul producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.
Industria europeană a retailului de lux a continuat să crească în 2024, însă într-un ritm mai moderat comparativ cu anii anteriori. Vânzările de bunuri de lux din Europa au avut o creștere de 4% față de 2023, dar sub ritmul din 2023 și 2022, când au fost înregistrate avansuri de 7%, respectiv 23%, semn că piața a intrat într-o fază de normalizare după creșterile post-pandemice.
Un procent de aproape 80% din produsele petroliere comercializate anul trecut în Republica Moldova, 748 mii tone din totalul de 948 mii tone, a provenit din România, în cazul benzinei procentul fiind practic de aproape 100%, conform analizei Profit.ro.