Ministerul Energiei, Sebastian Burduja, a arătat că un război economic între doi aliați, precum SUA și Uniunea Europeană, nu este o idee bună, pentru că prețurile mari vor fi suportate de consumatori, dar a punctat că UE ar trebui să se uite la alte piețe de unde vin îngrășăminte cu subvenție la gaz și fără mari restricții de mediu.
Producătorul de îngrășăminte chimice Azomureș, din grupul elvețian Ameropa, cel mai mare consumator de gaze naturale și una dintre cele mai importante întreprinderi industriale din România, caută parteneri pentru a relua producția de îngrășăminte, oprită din vara anului trecut.
Compania Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, a selectat Raiffeisen Bank ca intermediar, în legătură cu o eventuală inițiere a unei emisiuni de obligațiuni corporative.
În 2024 s-au deschis 7.274 de proceduri noi de insolvență față de 6.650 în 2023. Instrumentele de plată refuzate au crescut atât ca valoare (+30%), cât și ca număr (+17%) comparativ cu 2023, dar continuă să rămână sub nivelurile înregistrate în 2019. Sectorul Comerț cu ridicata și cu amănuntul/repararea autovehiculelor și motocicletelor a raportat cel mai mare număr de insolvențe respectiv 1.927.
E.ON Energie România, parte a grupului german omonim, și Continental Automotive, unul dintre cei mai mari dezvoltatori și producători de sisteme pentru industria auto, au finalizat construcția unei centrale fotovoltaice la Timișoara.
Europenii au cumpărat anul trecut 136 de milioane de smartphone-uri.
Compania Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, își majorează afacerile cu o cincime.
Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale (birouri, mall-uri, depozite și hoteluri) care se așteaptă să se finalizeze în primul trimestru din acest an va fi unul record pentru ultimii 5 ani, pe fondul întârierii unor tranzacții mari care s-ar fi putut concluziona în 2024, spune Cristi Moga, Head of Capital Markets în cadrul companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.
România are nevoie de cât mai multă energie sigură, accesibilă și curată — în această ordine de priorități. România produce în acest moment 7.117 MW, iar mixul energetic include toate sursele disponibile: hidrocarburi, cărbune, nuclear, hidro, eolian, solar, biomasă și chiar stocare, transmite ministrul Energiei.
România va importa astăzi o cantitate mai mare de gaze (17,5 milioane mc) decât va extrage din depozite (17,2 milioane mc) pentru prima dată în această iarnă. Chiar dacă aproape o treime din gazele importate sunt reexportate către Republica Moldova, acestă tendință va continua, probabil, în zilele următoare, anunțate ca fiind geroase, iar prețurile pe piața internă se vor situa peste plafonul de 310 lei/MWh impus furnizorilor clienților casnici, din care însă numai jumătate reprezintă costul de achiziție, restul fiind tarife și taxe, conform analizei Profit.ro.