Ce ne așteaptă în privința reformei fiscale, Riscul unor majorări de taxe chiar și din acest an, Problemele PNRR, Unde sunt necesare mai multe fonduri bugetare sunt doar o parte dintre întrebările la care se va răspunde la Maratonul Stabilitatea Economică, programat să fie organizat de Profit.ro TV pe 11 februarie și la care vor participa, printre mulți alții, ministrul Finanțelor și cel al Investițiilor și Proiectelor Europene.
Impozitarea autovehiculelor va fi total diferită de taxa de poluare a Guvernului Tăriceanu.
România este o țară cu venituri ridicate, ocupând locul 46 într-o ierarhie a celor mai bogate economii pe cap de locuitor.
România a importat vineri gaze din Ungaria, nu numai din Bulgaria, pentru a putea acoperi consumul intern și exporturile către Republica Moldova, infirmând declarațiile ministrului român Sebastian Burduja, care declara în aceeași zi că România importă numai din Bulgaria și nu gaz rusesc.
Cifrele publicate de presa din China, pe baza declarațiilor financiare depuse de companii, arată că veniturile obținute sunt proporționale cu volumele vândute, dar sunt destule excepții generate de mărcile premium și de lux, mai ales cele din Europa, care au prețuri de tranzacționare foarte mari.
Piața spațiilor industriale și logistice din România a continuat să crească în 2024, cu livrări de aproximativ 400.000 de metri pătrați, ceea ce a dus stocul total la 7,4 milioane de metri pătrați.
Pentru a putea acoperi consumului intern, România va trebui să importe în următoarea săptămână între 4,8 și 5,8 milioane metri cubi de gaze pe zi suplimentar importului necesar pentru asigurarea exportului către Republica Moldova, care se va ridica la rândul său la 8 milioane mc, susține o prognoză Transgaz consultată de Profit.ro.
Vechimea medie a automobilelor din România a crescut, potrivit statisticilor europene, care arată că țara noastră are în continuare al treilea cel mai vechi parc auto, adică totalul mașinilor aflate în circulație, deși de aproape 20 de ani guvernul derulează Programul Rabla.
În ultimul deceniu, miliarde de uncii noi de argint au intrat în circulație. Cererea de argint crește în mai multe sectoare, dar mai puțin la bijuterii și mai mult în fotovoltaice și electronice.
Situația pe piața autohtonă și regională a gazelor este din ce în ce mai tensionată, furnizorii și companiile din România urmând a fi nevoite să apeleze la importuri de gaze chiar dacă au gaze înmagazinate în urma deciziei principalului operator de înmagazinare autohton, Depogaz, de a “diminua capacitatea zilnică de extracție” până la finalul acestei ierni.