Programul Rabla din 2025 este preconizat să înceapă doar în luna mai, având în vedere întârzierile de până acum și nevoia de timp pentru pregătirea noilor ghiduri și condiții de acordare, transmit pentru Profit.ro surse din industria auto.
Producătorii de automobile din Europa au transmis un mesaj după întâlnirea pe care au avut-o cu președinta Comisiei Europene, în cadrul „Dialogului strategic” pe marginea sancțiunilor privind emisiile de CO2, pe care UE vrea „să le flexibilizeze”. Constructorii auto consideră că este o urgență găsirea de soluții care să mențină industria auto competitivă.
În 2022, majoritatea exporturilor de servicii din UE către țările din afara UE (56%) au fost realizate de marile întreprinderi cu 250 sau mai mulți angajați, conform unei analize Eurostat. Când vine vorba despre România, marile companii produc 42% din exporturile de servicii.
Câștigul pretaxare EBITDA individual al producătorului de componente auto Compa a coborât în 2024 cu 10,73%, la 53,76 milioane lei, de la 60,22 milioane lei în exercițiul financiar precedent.
Motorul diesel era, în urmă cu 10 ani, încă prima alegere pentru majoritatea românilor care își cumpărau mașini noi.
Primele date privind înmatriculările de autovehicule din România, pentru luna februarie 2025, bazate pe statisticile DGPCI, relevă că înmatriculările de autoturisme noi sunt în creștere cu 5.4% față de februarie 2024, ajungând la un volum de 11.779 unități.
Forța aeriană militară este utilizată în război încă din secolul XX, reprezentând un instrument esențial pentru forțele armate. Un top al efectivelor de avioane militare per țară plasează SUA pe primul loc, detașat. Dar în top intră și Egipt, Pakistan sau Turcia.
Testele de consum realizate în 2024 de GreenNCAP, o instituție subordonată cunoscutei EuroNCAP, care are ca scop determinarea nivelurilor de eficiență și emisii ale vehiculelor noi, au scos în evidență cele mai performante automobile din acest punct de vedere, după toate tipurile de propulsie.
Importurile de carne de pui din Brazilia au ajuns să le depășească pe cele din Ucraina, pe piața românească.
Combinatul Alro raportează pentru anul trecut un câștig pretaxare EBITDA de 369 milioane lei, față de nivelul negativ al acestui indicator, de 169 milioane lei, din 2023.