Per total, numărul salariaților din România a crescut.
România și-a majorat parcul auto în ultimul an, cu ajutorul vehiculelor noi, dar mai ales cu cele second-hand importate din alte țări, în special din Germania. Dar nu trebuie omise nici rablele, radiate din circulație prin Programul Rabla, care se scad din rezultatul final.
Guvernul așteaptă încasări de peste 1 miliard de lei din impozitul pe construcții pentru companii, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus prin ordonanța-trenuleț adoptată în 2024, înainte de Revelion.
Indicatorul de încredere în economia românească a scăzut sub pragul care indică o contracție economică în ianuarie, pe fondul deteriorări abrupte a încrederii populației, cu cea mai mare scădere într-o singură lună de la lockdown-ul din pandemie, precum și a așteptărilor mai slabe ale managerilor din sectorul serviciilor.
Producția de autovehicule din România a atins, în 2024, un nou volum record, în cele două uzine din Argeș și Dolj, și a fost a cincea cea mai mare din Europa, potrivit celor mai noi date privind originea mașinilor vândute pe piața din UE.
Reprezentanții Uniunii Europene (UE) analizează opțiunea reluării achizițiilor de gaze rusești prin gazoducte, componentă a unei posibile reglementări a războiului din Ucraina, susține Financial Times. Potrivit informației “pe surse” publicată de FT, printre susținătorii propunerii se reprezentații Germaniei și Ungariei, iar printre opozanții ei, state membre estice, printre care probabil și România, dat fiind faptul că este cel mai puțin dependent stat european de importul de gaze.
Pentru a deveni proprietarii unui apartament cu 2 camere în Capitală, cumpărătorii achitau, în medie, acum 25 de ani echivalentul a circa 20.600 de euro.
Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale (birouri, mall-uri, depozite și hoteluri) aflate în diferite stadii de discuții sau vânzare la începutul acestui an se apropie de 500 de milioane de euro, iar brokerii imobiliari se așteaptă ca 2025 să fie cel puțin la nivelul anului trecut, când s-au încheiat tranzacții de circa 730 de milioane de euro. Profit.ro vă prezintă o selecție a celor mai importante proprietăți care ar putea fi vândute anul acesta.
Anul 2024 a început cu un apetit crescut al românilor pentru prospectarea ofertelor de pe piața muncii, dar și pentru schimbarea locului de muncă actual. Astfel, luna ianuarie a înregistrat peste 2,1 milioane de căutări după cuvinte cheie specifice, în funcție de interesele concrete de angajare ale candidaților.
România bifează în 2025 o premieră: Este pentru prima dată când legumicultorii au cultivat tomatele încă de la sfârșitul lunii octombrie - început de noiembrie 2024, respectiv cu 30-45 de zile mai devreme decât în mod normal.