Un grafic făcut pe baza datelor Eurostat și analizat de Profit.ro prezintă cele mai căutate locuri de muncă în UE, după o monitorizare timp de un an a numărului anunțurilor online de angajare.
Ultimele cifre relevă că România a depășit Polonia la PIB per capita, raportat la paritatea puterii de cumpărare, transmite Ionuț Dumitru, profesor la Academia de Studii Economice (ASE), în cadrul Conferinței Concordia.
Comerțul electronic ajunge la 3,32% din PIB-ul României în 2024, în timp ce Grecia este lider în regiunea Europei Centrale și de Est cu 7,87%.
Înmatriculările de autoturisme din România au înregistrat o scădere de câteva procente în prima lună din an, pe fondul așteptărilor unui posibil Program Rabla îmbunătățit, care ar putea fi lansat în luna martie. Vestea bună este că vânzările Dacia Spring au crescut față de anul trecut, deși tichetul pentru electrice este, în prezent, la doar 5.000 de euro.
În România sunt înmatriculate deja aproape 55.000 de automobile electrice.
Ce ne așteaptă în privința reformei fiscale, Riscul unor majorări de taxe chiar și din acest an, Problemele PNRR, Unde sunt necesare mai multe fonduri bugetare sunt doar o parte dintre întrebările la care se va răspunde la Maratonul Stabilitatea Economică, programat să fie organizat de Profit.ro TV pe 11 februarie.
Investițiile imobiliare din România au atins 750 de milioane de euro în 2024, în creștere cu 58% față de anul anterior, însă puțin sub media anuală de 800 de milioane de euro din ultimul deceniu.
Indicele managerilor de achiziții pentru industria manufacturieră românească a înregistrat cel mai redus nivel istoric în ianuarie, pe fondul scăderii abrupte a producției. Firmele și analiștii se așteaptă însă la o ușoară creștere a industriei în acest an, după doi ani consecutivi de contracție, pe fondul revenirii cererii de export.
România a înregistrat în luna ianuarie cel de-al cincilea cel mai ridicat preț al energiei spot din UE, prețul mediu zilnic pentru energia pentru ziua următoare, de 139,42 euro/MWh, fiind cu aproape 60% peste cel raportat pentru aceeași lună a anului trecut, de 87,67 euro/MWh.
Ieftinirea mașinilor electrice în Europa, în ultimul an, a reaprins interesul clienților pentru acest tip de propulsie și a început să crească din nou ritmul de adoptare. Diferența este însă suficient de mare pentru a fi considerată de cei mai mulți europeni o barieră, relevă datele analizate de Profit.ro.