Revolut ajunge la o evaluare de 33 de miliarde de dolari și devine al doilea mare unicorn fintech din Europa, după Klarna

Revolut ajunge la o evaluare de 33 de miliarde de dolari și devine al doilea mare unicorn fintech din Europa, după Klarna
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iul 2021

Fintech-ul britanic Revolut, prezent și pe piața din România, a atras o finanțare de 800 de milioane de dolari, evaluarea companiei atingând astfel 33 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Runda de finanțare a fost condusă de SoftBank și Tiger Global.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Revolut devine, în urma finanțării, al doilea unicorn fintech din Europa ca valoare, după Klarna (evaluat la 45,6 miliarde de dolari), potrivit datelor CB Insights.

Evaluarea Revolut a crescut de 6 ori față de anul trecut, când se situa la doar 5,5 miliarde de dolari.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Startup-ul de origne britanică a anunțat, în martie, lansarea operațiunilor bancare în RomâniaClienții din România au început să aibă astfel protecție pentru depozite, în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor.

În decembrie 2018, Revolut a obținut licența bancară la nivel european. În baza acestei licențe, Revolut poate opera și în România ca bancă, fără acordul BNR, după cum a explicat recent un consilier al băncii centrale.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
klarna
evaluare revolut
finantare revolut
fintech