WhatsApp a început să testeze funcționarea independentă pe mai multe dispozitive

WhatsApp a început să testeze funcționarea independentă pe mai multe dispozitive
scris 15 iul 2021

Facebook a lansat o versiune beta de WhatsApp, care poate fi folosită în mod independent pe alte patru dispozitive, în afara telefonului.

În prezent, deși poate fi accesat în paralel de pe mai multe dispozitive, WhatsApp depinde de telefon. Totul trece prin filtrul telefonului mobil, acesta fiind singurul care deține cheia necesară decriptării mesajelor.

Dependența de telefon este un mare inconvenient pentru utilizatori, care trebuie să autentifice prin intermediul acestuia sesiunile de pe alte dispozitive. Dacă se descarcă bateria telefonului, s-au terminat și sesiunile de pe celelalte dispozitive.

FOTO Apple a anunțat o baterie care se fixează pe spatele unui iPhone 12, prelungind durata de funcționare a acestuia CITEȘTE ȘI FOTO Apple a anunțat o baterie care se fixează pe spatele unui iPhone 12, prelungind durata de funcționare a acestuia

Servicul deținut de Facebook a promis de mai multă vreme că va funcționa independent pe mai multe dispozitive, însă, abia acum face primul pas în acest sens, printr-o primă versiune beta.

Varianta beta permite conectarea la același cont a patru alte dispozitive, în afara telefonului, care să nu fie telefoane. Cu alte cuvinte, poate fi folosit un singur telefon, în vreme ce restul dispozitivelor pot fi tablete ori desktop-uri.

Oficialii WhatsApp au explicat și de ce durează atât de mult dezvoltarea suportului multi-device. Totul este legat de criptare. Inginerii companiei au fost nevoiți să găsească și să implementeze o soluție prin care să păstreze securitatea oferită de criptare.

De la o singură cheie de criptare, se trece la folosirea câte unei chei de criptare pe fiecare din dispozitivele conectate la un cont. Cu aceeași ocazie, vor fi criptate inclusiv apelurile audio și video.

În stadiul actual, WhatsApp permite doar unui număr limitat de utilizatori accesul la noua versiune beta. După ce se vor identifica și rezolva eventualele probleme tehnice, va fi extins și accesul la un număr mai mare de utilizatori.

O dată de lansare a suportului multi-device nu se cunoaște. În cel mai bun caz, aceasta se află la mai multe luni distanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
comunicare
criptare