Fondul suedez de investiții Greenbridge Partners a cesionat înapoi famiei Rusu pachetul de acțiuni.
McDonald’s a închis unul dintre cele mai vechi restaurante din România, respectiv unitatea de lângă Parcul Cișmigiu, din capitală.
Cumpărăturile de Black Friday din Statele Unite au continuat să migreze către mediul online, vânzările electronice înregistrând o creștere robustă de 14,6%, potrivit Mastercard SpendingPulse. În schimb, vânzările în magazinele fizice au crescut cu doar 0,7% față de anul trecut, relatează Reuters.
Brandul de cosmetice Rituals, cu peste 10.000 de angajați în 43 de țări din întreaga lume și având în portofoliu circa 800 de produse, intră în România cu un magazin propriu.
Un nou jucător apare pe piața supermarketurilor din capitală, începând chiar cu această lună: Senic Gross&Market, un supermarket de tip cash&carry, cu capital 100% românesc, arată Termene.ro.
Înființată în 2012, compania locală Déjà Vu Natural, jucător pe piața produselor naturale, estimează că va încheia anul acesta cu o cifră de afaceri de circa 300.000 euro, în creștere cu 20% față de anul anterior.
Americanii au cheltuit aproximativ 10,8 miliarde de dolari pe achiziții online de Black Friday, conform datelor actualizate de Adobe Analytics, care reprezintă o creștere de 10,2% față de anul trecut, când s-au cheltuit 9,8 miliarde de dolari.
Sute de persoane au venit la deschiderea unei noi cafenele Starbucks, una inedită, amplasată, în Coreea de Sud, pe o platformă de observație din apropierea orașului Gimpo, la aproximativ 50 kilometri de Seul și în apropierea zonei demilitarizate care separă cele două Corei.
Cumpărătorii de sărbători din SUA au planuri mari să folosească dispozitivele mici pentru a avea un avans anul acesta de Ziua Recunoștinței, iar comercianții cu amănuntul au petrecut săptămâni întregi pregătindu-le, promovând reduceri online înainte de Vinerea Neagră pentru orice, de la televizoare și jucării la difuzoarele Bluetooth, transmite Reuters.
Trufele românești, supranumite și ”diamantele negre ale pădurii”, ar putea deveni tot mai rare și chiar ar putea dispărea în următorii ani, din cauza braconierilor, care intră ilegal pe terenurile forestiere și distrug fondul de resurse forestiere nelemnoase, atrage atenția Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Potrivit acestuia, pe platformele de vânzări pentru persoane fizice aceste produse se vând la prețuri cuprinse între 100 și 200 de lei pe kilogram, în condițiile în care un astfel de produs poate ajunge la mii de lei, în magazinele de delicatese.