Orașele și localitățile din estul Germaniei invită oamenii să vină și să locuiască acolo, în speranța că unii se vor stabili definitiv, pentru a contracara depopularea, scrie Deutsche Welle.
Există o variantă de vacanță în Grecia care nu presupune insule aglomerate, feriboturi, transferuri costisitoare sau planificări pe luni înainte. O destinație unde, de la ieșirea pe ușa apartamentului din România și până pe nisipul fin al plajei grecești, trec doar două ore. Și unde bugetul necesar este comparabil cu o săptămână normală în București, dacă nu chiar mai prietenos.
Fiecare tip de vacanță are farmecul ei, iar momentele în care călătorim singuri pot fi la fel de frumoase ca cele în care suntem înconjurați de cei dragi.
Fundația Conservation Carpathia propune un model de ecoturism care combină natura, gastronomia și cultura locală, cu accent pe turism lent, educațional și sustenabil. Munții Făgăraș pot deveni un viitor parc național, dar decizia le aparține comunităților. În paralel, fundația oferă microgranturi pentru afaceri verzi și susține micii producători prin food hub-ul „Roadele Munților”.
Wizz Air anunță o ofertă specială valabilă doar o zi, cu reduceri de până la 10% către unele dintre cele mai atractive destinații turistice din Germania.
Expoziții și pictură în aer liber, ateliere pentru copii, instalații interactive și concerte vor fi în acest weekend, pe Calea Victoriei, între orele 10:00 și 20:00.
Compania Wizz Air va introduce opt rute noi pe Aeroportul Suceava începând cu luna decembrie, printre destinații figurând Viena, Veneția și Bruxelles.
Mai multe zboruri către insula turistică indoneziană Bali au fost anulate sau întârziate, iar aeroportul din Maumere din provincia East Nusa Tenggara a fost închis din cauza erupției vulcanului Lewotobi Laki-laki, au declarat oficialii, relatează Reuters.
Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc tematic cu dinozauri din Sud-Estul Europei, marchează aniversarea a 10 ani de activitate printr-o investiție de aproximativ 2 milioane de euro, destinată creșterii atractivității și diversificării serviciilor pentru îmbunătățirea experienței oferite vizitatorilor.
Ion Baciu, fondatorul Casa Baciu Bucovina, a transformat un mic magazin de produse tradiționale, lansat în 1991, într-un brand de referință în domeniul agroalimentar și de turism rural. Are abator, magazine în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și București și o pensiune de lux în Bucovina.