Cîțu: România va avea nevoie de un pachet financiar de minimum 1% din PIB, dacă estimările privind creșterea economică a UE se adeveresc

Cîțu: România va avea nevoie de un pachet financiar de minimum 1% din PIB, dacă estimările privind creșterea economică a UE se adeveresc

Inquam Photos/Octav ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2020

Economia României va avea nevoie, dacă ultimele estimări privind creșterea economică în Uniunea Europeană se adeveresc, de un pachet substanțial de resurse financiare, de cel puțin 1% din PIB, potrivit ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Dacă estimările făcute în aceste zile pentru creșterea economică în UE se adeveresc, o să fie nevoie de un pachet substanțial, resurse publice și private, pentru a susține economia României- minim 1% din PIB. Pregătesc resurse financiare inclusiv pentru acest scenariu", spune Cîțu, preluat de Agerpres.

El a precizat că obiectivele avute în vedere vizează consolidarea creșterii economice sustenabile, menținerea locurilor de muncă și puterea de cumpărare a românilor.

"Suntem gata pentru orice scenariu, dar începem treptat. În primul rând cu măsuri pentru sectoarele pentru care deja avem informații că sunt afectate. Mă voi asigura că România primește resurse semnificative din fondurile care sunt create acum în UE pentru a susține efectele economice ale epidemiei de coronavirus. Inclusiv voi cere ca acele cheltuieli care sunt legate direct de combaterea epidemiei de coronavirus să nu fie luate în calcul la execuția bugetară! Pachetul de măsuri pentru stimularea economiei reprezintă un efort colectiv din partea întregii societăți. Nu este momentul pentru populism, este nevoie de responsabilitate", a subliniat ministrul Finanțelor.

JP Morgan Chase a estimat o contracție a Produsului Intern brut (PIB) al Statelor Unite ale Americii și zonei euro în primul și al doilea trimestru al acestui an, ceea ce ar putea să ducă la o "nouă recesiune globală", din cauza pandemiei de coronavirus, însă consideră că nu se vor îndeplini criteriile pentru a fi declarată oficial, relatează agenția EFE.

viewscnt
Afla mai multe despre
citu
virus
ue