Degringoladă în programul Start-Up Nation. Ministrul Laufer revine după câteva ore și nu mai prelungește termenul pentru proiecte, invocând critici primite

Must read   
Degringoladă în programul Start-Up Nation. Ministrul Laufer revine după câteva ore și nu mai prelungește termenul pentru proiecte, invocând critici primite

Ilan Laufer, recent numit ministru pentru Mediul de Afaceri, s-a răzgândit după doar câteva ore în ceea ce privește prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation și a anunțat că nu va mai stabili o nouă dată, deoarece a fost criticat puternic de către antreprenorii care s-au înscris deja în program în termenul stabilit inițial. În aceste condiții, ministerul nu va mai accepta proiecte decât până vineri, 14 iulie, ora 20.00.

Ministrul spune însă că ar putea programa ulterior o sesiune suplimentară de depunere de proiecte, pentru sumele rămase disponibile.

Urmărește-ne și pe Google News

"Nu m-am asteptat la o asemenea reacție. Dorința mea a fost ca toți ce care doresc să se înscrie în programul Start-Up Nation să aibă o șansă egală și să finanțăm cât mai multe proiecte. Iau in calcul și o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. Am dorit să le acord o șansă și celor care au întâmpinat probleme cu ANAF sau cu ONRC. Dorința mea pentru Start-Up Nation este să avem un grad de absorbție cât mai ridicat al fondurilor alocate. Susțin că avem nevoie de mai multe firme înscrise în program, ca, în cazul în care o parte din firme renunță sau nu sunt eligibile, să avem o plajă largă de aplicații. Ca să nu mai existe neînțelegeri, sesiunea suplimentară nu îi va dezavantaja cât de puțin pe cei care vor aplica până vineri", spune acum ministrul.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Inițial, cu doar cîteva ore înainte, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunțat că prelungește termenul limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation cu două săptămâni, până la 28 iulie, ora 20.00.

Ministrul susținea că, prin decizia de prelungire a termenului-limită, a dat curs solicitării mediului de afaceri.

Profit.ro a prezentat în luna mai în detaliu ce trebuie să facă firmele pentru a primi acești bani.

Detalii privind facilitățile acordate firmelor sunt prezentate video:

Înscrierea în Program a fost deschisă public pentru 30 de zile și efectuată online, din 15 iunie, timp în care potențialii beneficiari înregistrează planurile de afaceri.

Firmele și PFA vor fi identificate de astăzi în Registrul Comerțului cu un nou cod de înregistrare, unic la nivel european CITEȘTE ȘI Firmele și PFA vor fi identificate de astăzi în Registrul Comerțului cu un nou cod de înregistrare, unic la nivel european

Recent, ministerul preciza că 4.703 de planuri de afaceri au fost înscrise în program până vineri, 7 iulie.

Băncile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank și Banca Comercială Română.

Programul Start-Up Nation prevede finanțarea în limita maximă a 200.000 de lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înființată în acest an, proiectul având o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naționale și fonduri europene.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nation
firme