Europa - amenințată că ar putea să rămână fără Facebook și Instagram

Europa - amenințată că ar putea să rămână fără Facebook și Instagram
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Autoritatea irlandeză pentru protecția datelor își informează omologii din UE că va împiedica platforma să trimită datele utilizatorilor în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Comisia irlandeză pentru protecția datelor și-a informat omologii din Europa că va bloca Meta, proprietarul Facebook, să trimită datele utilizatorilor din Europa în SUA, scrie B1TV.

FOTO Noi elemente de siguranță în trafic, obligatorii de astăzi pentru toate vehiculele din UE CITEȘTE ȘI FOTO Noi elemente de siguranță în trafic, obligatorii de astăzi pentru toate vehiculele din UE

Proiectul de decizie al autorității de reglementare irlandeze reprimă ultima soluție legală a Meta de a transfera mari cantități de date în SUA, după ani de lupte judiciare acerbe între gigantul tehnologic american și activiștii europeni pentru protecția vieții private.

În 2020, Curtea Europeană de Justiție a anulat un pact privind fluxurile de date între UE și SUA, denumit Privacy Shield, din cauza temerilor legate de practicile de supraveghere din SUA. În hotărârea sa, a îngreunat, de asemenea, utilizarea unui alt instrument juridic pe care Meta și multe alte firme americane îl folosesc pentru a transfera date cu caracter personal în SUA, numit clauze contractuale standard (SCC).

Meta a avertizat în repetate rânduri că o astfel de decizie ar închide multe dintre serviciile sale din Europa, inclusiv Facebook și Instagram.

GRAFIC Prețuri uriașe la gaze pentru această iarnă, impactul asupra consumatorilor mari din România va fi devastator. Piața liberă a dispărut din România, mai există doar 2 oferte competitive CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețuri uriașe la gaze pentru această iarnă, impactul asupra consumatorilor mari din România va fi devastator. Piața liberă a dispărut din România, mai există doar 2 oferte competitive

„În cazul în care nu se adoptă un nou cadru transatlantic pentru transferul de date și nu putem continua să ne bazăm pe SCC-uri sau să ne bazăm pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi o serie dintre cele mai importante produse și servicii ale noastre, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”, a declarat Meta într-un document depus în luna martie a acestui an la Comisia americană.

UE și SUA se află în plin proces de negociere a unui nou text privind transferul de date care ar permite companiilor precum Meta să continue să trimită date peste Atlantic indiferent de ordinul irlandez. În martie, Bruxellesul și Washingtonul au convenit asupra unui acord preliminar la nivel politic, dar negocierile privind detaliile juridice au intrat în impas și este puțin probabil ca un acord final să fie încheiat înainte de sfârșitul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
facebook
instagram