Punctul central al investițiilor Carrefour din regiune este România, în detrimentul Poloniei

Punctul central al investițiilor Carrefour din regiune este România, în detrimentul Poloniei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 feb 2024

Punctul central al investițiilor Carrefour din regiune este România, în timp ce în Polonia, unde retailerul este de asemenea prezent pe piață, rețeaua de francize se reduce din cauza concurenței puternice, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, România a fost, în detrimentul Poloniei, principala destinație din regiune a investițiilor Carrefour în 2023,  retailerul încheind anul cu peste 40 de magazine noi, în toate formatele existente. Au fost deschise două noi hipermarketuri, însă creșterea a venit în special din extinderea rețelei de magazine de proximitate.

DOCUMENT Cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est anunță că este supus inspecțiilor fiscale declanșate de statul român CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est anunță că este supus inspecțiilor fiscale declanșate de statul român

Vânzările din România ale Carrefour au urcat, în termeni comparabili, cu 4,7% în trimestrul al patrulea din 2023, la 868 milioane de euro, pe fondul unui trafic mai mare în magazine și al unei creșteri în volum a vânzărilor.

"În România (+4,7% LFL), creșterea s-a menținut puternică pe parcursul trimestrului (după +4,5% LFL în T3), în ciuda unei baze comparabile ridicate (+17,8% LFL) și a încetinirii inflației. Această performanță bună reflectă îmbunătățirea volumelor și creșterea traficului în magazine. Trimestrul a fost marcat de integrarea rețelei de magazine Cora", spune retailerul francez.

FOTO Una dintre cele mai mari ferme de porci din Europa este ridicată în România. Cea mai mare investiție privată în comună din ultimele trei decenii CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai mari ferme de porci din Europa este ridicată în România. Cea mai mare investiție privată în comună din ultimele trei decenii

La nivel anual, vânzările au însumat 2,9 miliarde de euro, o creștere de 7%, în termeni comparabili, față de 2022.

Carrefour a obținut recent aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, tranzacția fiind finalizată. Rebrandingul a început însă anul acesta, astfel că numărul de locații Carrefour de pe piața locală nu reflectă tranzacția.

Pentru a-și spori competitivitatea prețurilor în mediul actual, sensibil la inflație, Carrefour se concentrează pe dezvoltarea produselor cu marcă proprie. Retailerul țintește o cotă de 40% a mărcilor private în vânzările de alimente până în 2026, în timp ce anul trecut a reușit să crească cota mărcilor private în vânzările de alimente cu peste 3 puncte procentuale, de la 33% la 36%.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
retailer
lant retail
carrefour romania
cora