Tranzacție: Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic

Tranzacție: Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 1 sep 2017

Caroli Foods Group, lider pe piața mezelurilor și al doilea jucător în top-ul producătorilor de carne, controlat până astăzi de familia libaneză El Solh, a fost preluat integral de compania multinațională Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic. Sigma deținea deja 49% din acțiuni prin Campofrio Food Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Khaled El Solh va rămâne CEO al Caroli Foods Group.

Dan Timotin, Country Sales Manager, Coca-Cola HBC : Am avut o vară excepțională CITEȘTE ȘI Dan Timotin, Country Sales Manager, Coca-Cola HBC : Am avut o vară excepțională

Caroli deține un portofoliu format din brandurile Campofrio, Caroli, Maestro și Sissi și include firmele Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL, Caroli Management SRL and Tabco - Campofrio SA.

Sigma este unul dintre principalii jucători la nivel mondial în industria alimentară refrigerată, cu 69 de unități de producție în 18 țări, peste 44.000 de angajați și venituri de 5,7 miliarde dolari.

Tranzacție surpriză: Kingfisher, compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat Praktiker România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Kingfisher, compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat Praktiker România

Caroli, înființată la București în 1994, a evoluat de la o companie de familie la unul dintre cei mai mari angajatori ai industriei, cu peste 1.200 de angajați, o fabrică în Pitești și o rețea puternică de distribuție și vânzări nete de peste 100 milioane euro anul trecut și un venit net de 88 milioane de euro.

Caroli Foods are o cotă de piață valorică de 17%, fiind al doilea cel mai important jucător din industria de carne.

Khaled El Solh

Khaled El Solh

În 2015, Caroli Foods Group a avut o cifră de afaceri de 400 milioane lei (90 milioane euro), cu 15% mai mare față de anul anterior, și un profit net de 14,2 milioane lei (3,2 milioane euro), cu 20% mai mic.

Printre competitorii Caroli se numără CrisTim, Aldis, Angst, Fox, Meda Prod 98 și H&E Reinert.

viewscnt
Afla mai multe despre
caroli
sigma