Opinii

 • Digitalizare și mai mult decât atât
  Digitalizare și mai mult decât atât
  4 mar 2020

  Indiferent de industria în care activezi, domeniul pe care îl abordezi sau spațiul în care te desfășori, mai devreme sau mai târziu afacerea ta va trebui să se adapteze și să apeleze la influența digitală. Foarte puține industrii funcționează fără a utiliza măcar în mică măsură inteligența artificială, iar pe viitor majoritatea companiilor vor aplica într-o formă sau alta tehnologia digitală.

 • Prostia e cel mai periculos virus
  Prostia e cel mai periculos virus
  28 feb 2020

  Suntem vrednicii urmași ai dacilor, care se temeau să nu cumva să le cadă cerul în cap și să-i strivească, dar se omorau unii pe alții cu bâtele, iar ca să-i facă pe plac lui Zamolxis, îi trimiteau "soli" aleși prin tragere la sorți, care erau legați, ținuți de mâini și de picioare și aruncați în sus, peste vârfurile sulițelor.

 • Amintiri din viitor. Isteria - un drept fundamental și subvenționat al românilor
  Amintiri din viitor. Isteria - un drept fundamental și subvenționat al românilor
  28 feb 2020

  Cercetătorii britanici ai secolului XXV nu au reușit însă să descifreze marea enigmă a poporului român: care au fost cauzele dispariției sale? Cum o epidemie de mare amploare pare a fi exclusă, date fiind depozitele de măști descoperite, singura ipoteză rămâne cea a faptului că românii sufereau în masă de ceea ce Freud numea nevroză de destin. De fapt, aveau și un proverb similar: “de ce ție-e frică nu scapi!”

 • Coronavirus și Turismul
  Coronavirus și Turismul
  25 feb 2020

  Asistăm cu toții de câteva luni la o isterie mondială în jurul noului virus cu numele CORONA. Și, tocmai când credeam că se stinge tema, cel puțin din punct de vedere mediatic, ieri a renăscut din cenușă și e mai aproape de noi ca niciodată. Avem focare în Italia, la granița cu Austria și Germania, țări în care trăiesc nenumărați conaționali care se plimbă de colo-colo. Asistăm neputincioși la înmulțirea carantinelor în zonele de focar, dar, dincolo de asta, vedem măsuri fără precedent de tip ținere sub observație 14 zile a tuturor persoanelor care vin în România din țara respectivă.

 • În ce direcție se îndreaptă piața de coworking?
  În ce direcție se îndreaptă piața de coworking?
  13 feb 2020

  Pentru mult timp, opțiunile pe care companiile și corporațiile le aveau pentru birourile lor s-au limitat la spații rigide, care nu favorizau productivitatea, creativitatea și, în general, dorința de muncă a angajaților. Spații despre care s-a dovedit, în timp, că pot duce la distragere, lipsă de productivitate și un sentiment de izolare.

 • Ghiocei fiscali de februarie….
  Ghiocei fiscali de februarie….
  7 feb 2020

  Și în domeniul legislației fiscale se pare că primăvara a venit mai devreme, încă din primele zile ale lunii februarie apărând vestitorii anotimpului mult așteptat. Mă refer, desigur, la cele două ordonanțe de urgență care au mai luminat un pic fețele posomorâte ale românilor din cauza numeroaselor sarcini fiscale și financiare specifice fiecărui început de an.

 • Soluția pentru România - TVA ca-n America
  Soluția pentru România - TVA ca-n America
  4 feb 2020

  Le e mai bine popoarelor din Africa și Asia după primăvara arabă? Dar presei românești după eliminarea mogulilor? Simt prosperitatea negrii din Zimbabwe și din Africa de Sud după renunțarea la apartheid? Păi, dacă națiunile sau categoriile exemplificate nu se bucură de o soartă mai bună înseamnă că avea dreptate Gustave Le Bon.

 • Eco - zona euro din Africa
  Eco - zona euro din Africa
  16 ian 2020

  Oare ce-o face francul francez în timpul în care trebuie să rămână în umbra euro? Nu e el invidios pe succesul francului elvețian? Asta e egalitate și fraternitate, să stai fără libertate sub poala monedei unice?

 • Sicriul cu sarmale și un like de singurătate
  Sicriul cu sarmale și un like de singurătate
  13 ian 2020

  În comună la noi, cu foarte mulți ani în urmă, când nu exista nici Facebook și nici Instagram, iar oamenii vorbeau între ei pe la porți, nu pe pereți virtuali, a murit Vasile, bărbatul bețiv și bătăuș al unei biete femei. Văduva nu suferea prea tare, pentru că scăpase de certuri și bătăi, dar nu era nici bucuroasă, pentru că la vârsta ei era greu de crezut că și-ar mai fi putut găsi alt soț. În ziua în care urma înmormântarea, scoseseră mortul în sicriu în curte și îl urcaseră într-o căruță, urmând ca în curând să-l ducă la cimitir. Nevasta bețivului se urcase în câruță, lângă coșciug, și, fără convingere, începuse să-l jelească pe om, mai mult de teama bârfelor din sat decât de durere: