Opinii

 • Dreptul la muncă, de vânzare pe piața neagră
  Dreptul la muncă, de vânzare pe piața neagră
  16 mai 2019

  “Vând licență taxi București valabilă până în 2020 cu posibilitate de prelungire. Licența este fără mașină, dar vă pot oferi aparat de taxat microsif. Este SRL, deci transcrierea e foarte ușor de făcut. Se poate ieși la munca de a doua zi. Prețul este negociabil 10.000 euro”

 • Legătura dintre referendum și business
  Legătura dintre referendum și business
  15 mai 2019

  De mulți ani de zile, mediul de afaceri din România se tot roagă de guvernanți (indiferent de ce culoare politică ar fi aceștia) să nu mai schimbe regulile jocului peste noapte. De mult timp încoace, nimeni nu se mai plânge de fiscalitate ridicată (chiar dacă, în opinia mea, munca este în continuare supra-taxată) și nimeni nu se mai plânge de posibile ajustări și schimbări. "DOAR SĂ ȘTIM DIN TIMP“ spun pe aceeași voce, din ce în ce mai sonoră, antreprenorii români.

 • “Eu, maică, cu cine votez?”
  “Eu, maică, cu cine votez?”
  9 mai 2019

  În urmă cu mai bine de 6 ani, o pensionară din Vaslui, care s-a recomandat Carmen Gheorghe, de 72 de ani, mamă a 4 copii și bunică, m-a contactat pentru a-mi pune mai multe întrebări privind evoluția unor indicatori.

 • Quo Vadis învățământul românesc?
  Quo Vadis învățământul românesc?
  8 mai 2019

  Lumea este într-o profundă și rapidă schimbare, datorită celei de a patra revoluții industriale și a revoluției IoT. Țările, companiile,comunitățile locale, trebuie să se adapteze rapid la aceaste schimbări fundamentale, creând un mediu care să favorizeze învățarea continuă, dezvoltarea personală și îmbunătățirea abilităților de leadership, pe tot parcursul vieții.

 • Patul cu suflet
  Patul cu suflet
  28 apr 2019

 • "Antifrauda" distruge reputații și nervi
  "Antifrauda" distruge reputații și nervi
  10 apr 2019

  Din ce am văzut la televizor la știri, în documentare și prin filme, precum și din ce am mai citit, am ajuns la concluzia că instituțiile de supraveghere și control ale statului, atunci când investighează suspiciuni de ilegalități, vor în mod logic să fie discrete și să treacă cât mai neobservate. Și e și normal, devreme ce nu-și doresc să-i pună în gardă pe suspecți. Tocmai de aceea, în timpul anchetelor, investigatorii nu se îmbracă în uniforme și nu umblă cu mașini cu însemne oficiale și cu girofaruri.

 • Disputele fiscale internaționale – România sub lupa OCDE
  Disputele fiscale internaționale – România sub lupa OCDE
  2 apr 2019

  Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (”OCDE”) a publicat recent un raport care conține o serie de constatări și recomandări cu privire la cadrul legislativ și practica autorităților române în zona prevenirii și soluționării disputelor fiscale internaționale (denumit MAP Peer Review Report Romania). Acest raport a fost emis în contextul în care OCDE monitorizează implementarea de către statele ce se raportează la reglementările acestei organizații a standardelor minime privind eficientizarea mecanismelor de eliminare a dublei impuneri elaborate ca parte din Acțiunea 14 a planului anti-BEPS privind eficientizarea procedurilor de soluționare a disputelor fiscale internaționale - ”Standardul minim”).

 • Cum vor unii să îi transforme pe roboți în sclavi fiscali
  Cum vor unii să îi transforme pe roboți în sclavi fiscali
  1 apr 2019

  Una din marile spaime induse mediatic ale momentului este că Inteligențele Artificiale, mai pe românește roboții, ne vor fura locurile de muncă și ne vor lăsa să murim de foame pe drumuri, eventual să cerșim pe treptele corporațiilor de la care ne vor da afară. Asta dacă nu cumva, la un moment dat, se vor fi dezvoltat perceptiv și intelectual suficient de mult încât să ne transforme în sclavi energetici, cu singura menire de a le umple bateriile, așa cum vedem în multe filme SF.