Opinii

 • Biserica e sobornicească, nu dictatorială
  Biserica e sobornicească, nu dictatorială
  20 iul 2017

  Biserica este o instituție politică, deoarece poate să practice crezul credincioșilor, ca exponentă a lor. Cu precizarea că entitatea citată are o serie de aderenți, la fel ca cei care au câștigat scrutinul în colegiilor electrorale, pe care i-a obținut, însă, fără vot.

 • Solidar cu taxa de solidaritate
  Solidar cu taxa de solidaritate
  19 iul 2017

  Dacă înlocuim sintagma “persoane fizice” cu “persoane juridice”, propunerea PSD începe să devină inteligibilă: nimic nu este mai normal ca persoanele juridice cu care statul a fost solidar (însă numai acestea) să-și exprime la rândul lor solidaritatea cu statul, “care le-a oferit prilejul să câștige atâția bani”! De la firmele din domeniul imobiliar și din construcții (prima pe listă, cu voia dvoastră, Tel Drum) sau ONG-urile de “utilitate publică” la companiile din apărare, IT, de “consultanță” sau pharma, toate au beneficiat din plin în ultimii 28 de ani de pe urma politicilor de solidaritate ale statului.

 • Directorul de hotel all inclusive se confesează din nou: familia tradițională românească la mare și homosexualii din piscină
  Directorul de hotel all inclusive se confesează din nou: familia tradițională românească la mare și homosexualii din piscină
  13 iul 2017

  Brusc, o femeie în costum verde de baie, toată numai gușă și pliuri, ca omulețul Michelin, care căra două pungi cât portbagajul de mașină, și-a luat avânt și a sărit într-un boschete sprintenă ca o puștioaică. Dar mai înainte de asta a urlat ca și cum ar fi dat burtă-n burtă cu un hipopotam: - Văleu, câiniele!

 • Legea salarizării: o mare șansă ratată!
  Legea salarizării: o mare șansă ratată!
  12 iul 2017

  Vorbim de câțiva ani în România despre o lege a salarizării unitare la bugetari. Pe timpul guvernării Ponta știam că legea e gata. Apoi, în perioada guvernului Cioloș, am văzut o alta. Guvernul actual a lucrat peste cinci luni la aceeași lege, care era deja gata de acum doi ani. Iar, acum, Parlamentul României a adoptat versiunea finală. Mediul de afaceri, neconsultat de altfel, a tot sperat că, dacă tot este nevoie de câțiva ani, atunci măcar formula finală să fie una care să rezolve corect și sustenabil una dintre cele mai apăsătoare probleme ale României din ultimii ani.

 • Cum ne afectează propunerile de modificări fiscal-bugetare din noul program de guvernare?
  Cum ne afectează propunerile de modificări fiscal-bugetare din noul program de guvernare?
  6 iul 2017

  Indiferent de statut profesional, culoare politică sau nivel al veniturilor, cu toții am fost prinși în ultimele zile în febra discuțiilor ocazionate de noul program de guvernare lansat săptămâna trecută. Discuțiile sunt aprinse și în contextul climatului politic în care fostul guvern a fost dat jos de propria coaliție de guvernământ, iar emoțiile sunt încă puternice. De ce? Am putea spune pentru că avem o anumită preferință politică și dorim, ca la un spectacol sportiv, să vedem cine câștigă și cine pierde.

 • O viziune socialistă
  O viziune socialistă
  3 iul 2017

  Găsiți în citatele de mai jos toate poncifele consacrate ale socialismului:

 • PSD se joacă de-a naționalizarea de catifea la pensiile private
  PSD se joacă de-a naționalizarea de catifea la pensiile private
  30 iun 2017

  “Vom desființa Pilonul II de pensii”, a declarat noul ministru de finanțe, Ionuț Mișa. Pe holurile Parlamentului, înainte de votul de investitură al Executivului, nu noaptea ca hoții, ci ziua, ca speculatorii, când bursa nu se închisese, a dat timp de câteva minute mai multe detalii jurnaliștilor despre felul în care fondurile de pensii administrate privat urmează să dispară (înregistrarea declarației aici). În câteva minute, bursa a căzut cu 3%, iar brokerii au decretat “Măcel!”, speriați de perspectiva suprimării unor fonduri care au deja plasate în acțiuni listate peste 1 miliard de euro.

 • Filosofia guvernărilor etatiste – „Mai mulți bani la stat”
  Filosofia guvernărilor etatiste – „Mai mulți bani la stat”
  30 iun 2017

  Bursa a înregistrat ieri un șoc întrucât a apărut programul de guvernare PSD - Tudose, care pare că poate fi și el denumit și rezumat în 5 cuvinte: „Mai mulți bani la stat”.

 • Start Up Nation - atenție la capcane!
  Start Up Nation - atenție la capcane!
  29 iun 2017

  În urmă cu 10 ani, mai nimeni nu folosea cuvântul “antreprenor“. Antreprenorul era “patronul“. Cel care le știe și le face pe toate pentru că, nu-i așa?, “ sunt banii mei și fac ce vreau cu ei“. Și întreg fenomenul antreprenorial era aproape exclusiv privit cu scepticism și neîncredere. Asocierea cu banii făcuți repede și necinstit, de multe ori împreună cu politicul corupt, arunca (și încă o mai face, dar ceva mai atenuat) o lumină negativă pe mediul de afaceri românesc.

 • Un prim-ministru cât o cârtiță pierdută
  Un prim-ministru cât o cârtiță pierdută
  27 iun 2017

  Mi-era jenă să apar în fața unui ministru așa, cu măseaua umflată și cu ochii bulbucați de nesomn, în dimineața aia geroasă de acum câțiva ani. Dar când în ușa cabinetului a apărut Mihai Tudose, cu figura lui șifonată de câine shar pei, m-am simțit fresh ca o puștoaică de 17 ani, care face reclamă la creme pentru ten. Părea că Rothmans și Johnnie Walker i s-au încăierat dureros pe chip și că lupta durează de multă vreme. Sub ochi i se odihneau două pungi atât de mari, încât un cuplu de pensionari mai înstăriți ar fi putut face lejer piața cu ele.