De ce eram sigur că iese PSD-ul

scris 13 dec 2016

Sunt dintre cei care erau siguri că va câștiga PSD-ul cu scor bun. Sigur, nu mă așteptam chiar la 50%!

Câștigarea alegerilor locale la Primăria Bucureștiului a fost primul semnal. Pe de o parte, bucureștenii au dorit o femeie, după atâția bărbați cu atâtea probleme (dacă îl mai văd o dată pe Viorel Lis cum se strâmbă la televizor, fac paralizie infantilă!), pe de alta parte, erau foarte proaspete măsurile extrem de liberale luate de Guvernul Ponta.

Atenție, nu măsuri promise, ci măsuri luate efectiv, care și-au lăsat amprenta și nu au avut timpul de a fi uitate. În primul rând, s-au redus taxele, în speță TVA-ul la alimentele de bază de la 24% la 9%, fapt care s-a reflectat imediat în preț. Guvernul își bugetase în 2015 o scădere a încasărilor cu 500 de milioane de lei, dar reducerea TVA, în final, le-a crescut cu 1 miliard!

Nu e complicat, dacă scazi prețul, crește vânzarea, iar asta este o teorie comercială cunsocută de pe vremea faraonilor!

A scăzut TVA-ul în alimentația publică la 9% și majoritatea operatorilor de restaurante preferă să plătească acești 9%, decât să aibă probleme.

La astea se adaugă și impozitul forfetar, din 2017, la hoteluri și restaurante - suma fixă ce trebuie să fie plătită ca profit. Adio controale, se poate verifica din birou dacă ai plătit sau nu... avantaj pentru antreprenorii din aceasta industrie! Voteaza PSD? Sigur că voteaza!

Guvernul Ponta a crescut salariul minim? L-a crescut! Guvernul Ponta a crescut pensiile? Le-a crescut! Am avut, în 2016, cea mai mare creștere economică din Europa? Am avut! E adevărat, bazată pe consum, dar a fost! Și proporția consum - investiții se poate schimba!

A, uitasem, și impozitul pe dividente scăzut la 5%! Evident, toți ne-am plătit impozitul pe dividende în 2016!

Ține curca în brațe și minte-o frumos! CITEȘTE ȘI Ține curca în brațe și minte-o frumos!

Practic, măsurile luate în guvernarea Victor Ponta garantează pentru PSD, în special, faptul că "PSD-ul nu minte, ci implementeaza". În programul de guvernare 2016-2020 se prevede, de exemplu, TVA zero la vânzarea de locuințe de la 1 martie. Nu e o problemă, va fi creștere pe orizontală, se vor produce mai multe case și, probabil, încasarea de taxe din construcția de locuințe va crește! Ca să nu mai spun că de la 1 ianuarie 2018 impozitul pe dividende va fi zero!

Se bucură patronii români, care nu vor mai băga cheltuieli mascate în bilanț, dar se bucură și investitorii străini care, cu siguranță, datorită acestei măsuri, vor investi mult mai mult în România. Să nu uităm de America lui Trump. Urmare a scăderilor de taxe care se preconizează va fi extrem de atractiv, și multe firme americane stau pe un munte e bani, deci... trebuie să îi atragem să bage banii la noi? Evident!

Este un program gândit și "muncit"? Este!

Să nu uit - de la 2 milioane, cât a bugetat, jenant, guvernarea "hipocrată", buget de promovare a României în 2016, se vor aloca circa 16 milioane de euro anual. Turismul nu poate să crească fără promovare, asta este clar, toată lumea știa asta, dar... acum s-a acționat!

Știu, este anormal ca PSD să ia aceste măsuri de centru, liberale, dar pur și simplu așa s-a întâmplat!

În plus, am apreciat campania, pentru ca a fost numai pe Programe! Mulți au spus că a fost "gri", dar eu sunt sătul de circul băsescian. A sosit momentul ca românii să voteze și programe, ceea ce s-a și întâmplat!

Ne-am apucat de anticorupție doar după ce am sărăcit CITEȘTE ȘI Ne-am apucat de anticorupție doar după ce am sărăcit

Am fost la Parlament, la prezentarea Programului de Guvernare de către Liviu Dragnea. Prezentare impecabilă, a știut să răspundă, cu detalii, la toate întrebările!

Păi, cum să te pui cu o asemenea "mașinărie"??!!

În plus, s-a mutat bazinul votanților PSD, de la rural la urban. Urbanul a urcat la 2 treimi, impresionant. Asta înseamnă că PSD-ul nu a fost votat doar de locuitorii de la sate, ci preponderent de către locuitorii din orașe, în general mult mai bine informați.  Deci, orășenii au votat PSD-ul, ceea ce este o noutate! Înseamnă că s-a mers pe Program și pe încredreea că PSD va pune în practică ceea ce a promis!

Și am mai remarcat ceva într-un grafic prezentat la televizor: cei mai multi votanți au fost "bărbati de 45-60 ani", adică exact vârsta pentru a deține funcții de decizie. Deci, s-a votat programul.

Asistăm la o schimbare a abordării pragmatice a alegerilor de către PSD, pentru care îi felicit! Dacă vor pune în practică doar 50% din ceea ce au promis, vor câștiga și alegerile următoare!

Și NU, nu a pierdut PNL-ul, a câștigat PSD-ul!

Alin Burcea este președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT)

viewscnt
Afla mai multe despre
psd
alin burcea