Termenul de predare a Stadionului Dinamo către CNI a fost prelungit până la finalul lunii aprilie

Termenul de predare a Stadionului Dinamo către CNI a fost prelungit până la finalul lunii aprilie
scris 19 apr 2017

Termenul de predare a Stadionului Dinamo către Compania Națională de Investiții în vederea reconstrucției pentru Campionatul European 2020 a fost prelungit până la finalul lunii aprilie, conducerea CS Dinamo continuând demersurile de predare.

“Conducerea clubului sportiv continuă demersurile de predare a stadionului către Compania Națională de Investiții (CNI), pentru realizarea proiectului, și avem motive să credem că lucrurile se îndreaptă pe calea dorită de toată lumea. Termenul de răspuns în acest caz a fost amânat pentru finalul lunii aprilie”, se arată într-un mesaj al conducerii CS Dinamo, pe pagina de facebook a clubului.

Oficialii grupării bucureștene face un apel la calm în rândul suporterilor, nemulțumiți de ideea scoaterii stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare din programul de reconstrucție, scrie News.ro.

“Clubul Sportiv Dinamo București face apel la calm și îi roagă pe suporterii dinamoviști să-și continue în mod civilizat acțiunile de susținere a proiectului de modernizare a stadionului central din cadrul Complexului Dinamo”, se mai arată în mesaj.

Patru stadioane se află în programul de reconstrucție în vederea organizării Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo și Rapid. Însă pentru reconstrucția arenei din Șoseaua Ștefan cele Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.

Japonia: Munca peste program, plafonată în curând la 100 de ore pe lună CITEȘTE ȘI Japonia: Munca peste program, plafonată în curând la 100 de ore pe lună

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo București, asociație în insolvență, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acționar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătrați din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache și terenurile de antrenament pe zgură și gazon.

La 24 martie, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo și cei ai Asociației Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București, condusă de Nicolae Badea, au convenit în ceea ce privește eliberarea de sarcini și transmiterii către Compania Națională de Investiții a suprafețelor pe cafre urmează să se reconstruiască stadionul Dinamo.

În urmă cu o săptămână, vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că în cazul în care clubul Dinamo București nu va reuși să îndeplinească toate condițiile cerute pentru reabilitarea stadionului în vederea Campionatului European de Fotbal din 2020, Guvernul ar putea să reabiliteze în acest scop Stadionul Cotroceni.

Bucureștiul se află printre cele 13 orașe gazdă ale Campionatului European 2020, pe Arena Națională urmând a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate în competiție.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cni
stadion dinamo