Acord între statele membre UE cu privire la pașapoarte vaccinale care să favorizeze o relansare a turismului în vară

Acord între statele membre UE cu privire la pașapoarte vaccinale care să favorizeze o relansare a turismului în vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2021

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au încheiat un acord oficial cu privire la certificate sanitare care să favorizeze o relansare a turismului în această vară, iar Parlamentul European urmează să negocieze în mai modalitățile acestui pașaport vaccinal, declară două surse diplomatice pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceste viitoare certificate urmează să le permită persoanelor vaccinate, vindecate sau care dețin un test negativ Covid-19 să călătorească mai ușor în interiorul UE, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Cele 27 de state membre UE ”își subliniază angajamentul de a dispune de un cadru la timp pentru vara lui 2021”, se arată în acest document validat de către reprezentanții lor, pe care Reuters scrie că l-a putut consulta.

Parlamentul European (PE) - care este necesar să dea undă verde acestui proiect pentrtu a fi pus în aplicare - urmează să adopte o poziție cu privire la acest subiect până la sfârșitul acestei luni, iar negocieri între PE și reprezentanți ai statelor membre și Comisiei Europene (CE) urmează să aibă loc în mai.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Statele membre UE acționează, până atunci, pentru a se asigura că ”dispun de soluțiile tehnologice necesare” în vederea unei favorizări a implementării certificatelor - indifernt dacă acstea vor fi imprimate sau digitale - se arată în document.

Acordul are prevederi în vederea unei evitări a unor discriminări a persoanelor care nu pot sau nu vor să se vaccineze, scrie Reuters.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Unele țări ar putea emite certificate specifice cu privire la vaccinarea cu vaccinul rusesc împotriva covid-19 Sputinik V, care nu a fost autorizat de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), în cazul în care folosesc acest vaccin, iar celalte state membre UE urmează să decidă dacă recunosc sau nu un astfel de certificat.

viewscnt
Afla mai multe despre
pașapoarte vaccinale
turism