Bill Gates se declară fericit să își plătească taxele, dar taxa pe avere propusă de senatoarea Elizabeth Warren îl îngrijorează

Bill Gates se declară fericit să își plătească taxele, dar taxa pe avere propusă de senatoarea Elizabeth Warren îl îngrijorează
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2019

Bill Gates, fondatorul Microsoft, care are o avere netă de 106,8 de miliarde de dolari, fiind pe locul al doilea în lume după fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, s-a declarat fericit să își plătească taxele datorate, dar și consternarea că propunerile senatoarei Elizabeth Warren ar putea merge prea departe pentru mulți americani bogați, care sunt îngrijorați că impozitelele vor eroda averile, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Am plătit taxe de peste 10 miliarde de dolari...Am plătit taxe mai multe ca oricine altcineva, dar sunt fericit să o fac – dacă ar trebui să plătesc 20 de miliarde de dolari, este în regulă. Dar când se afirmă că ar trebui să plătesc 100 de miliarde de dolari, atunci încep să fac niște calcule legate de ce îmi rămâne ...glumesc”, a afirmat Gates, prezent săptămâna trecută la evenimentul DealBook Conference din New York, scrie News.ro.

Gates și-a exprimat îndoiala că Warren ar dori să se întâlnească cu el, pe baza discursului său recent față de miliardari, între care Leon Cooperman, fondatorul Omega Advisors, care a intrat recent în conflict cu senatoarea din Massachusetts.

GALERIE FOTO ULTIMA ORĂ România și-a ales președintele CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO ULTIMA ORĂ România și-a ales președintele

”Știți, nu sunt sigur cât este de deschisă sau dacă ar dori să discute cu cineva care are bani foarte mulți”, a spus Gates, răspunzând unei întrebări dacă ar vorbi cu Warren.

Se pare însă că Warren ar dori să discute cu fondatorul Microsoft, arată un mesaj scris de aceasta pe Twitter, miercurea trecută.

”Sunt întotdeauna fericită să mă întâlnesc cu oamenii, chiar dacă au opinii diferite. BillGates, dacă vom avea ocazia, mi-ar plăcea să vă explic cât veți plăti pptrivit taxei mele pe avere (promit că nu sunt 100 de miliarde de dolari)”, a scris ea.

Taxa pe avere propusă de Warren este o taxă anuală de 2% pe averea unei gospodării de peste 50 de milioane de dolari și o taxă suplimentară de 1% pentru averile de peste 1 miliard de dolari. Ar afecta circa 75.000 de gospodării și ar genera venituri de 2.600-2.750 miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, a relatat Wall Street Journal.

Unii dintre cei mai bogați americani și-au exprimat îngrijorarea că ar părea că averile sunt discreditate.

Presiunile pentru introducerea taxei pe avere și discuțiile tot mai numeroase despre inegalitatea veniturilor din Statele Unite au loc în timp ce principalii indici bursieriDow Jones Industrial Average, S&P 500 și Nasdaq Composite ating niveluri record.

În Statele Unite există peste 600 de miliardari, iar peste 40% dintre aceștia locuiesc în California și New York, potrivit US News&World Report.

Gates se numără printre miliardarii filantropi care au afirmat că vor dona cel puțin jumătate de averea lor pentru caritate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
elizabeth warren
taxe