Britanicii pot folosi Netflix sau Spotify pentru a obține un credit ipotecar. Cum funcționează schema

Britanicii pot folosi Netflix sau Spotify pentru a obține un credit ipotecar. Cum funcționează schema
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2023

Persoanele care vor să se împrumute pentru a-și cumpăra o locuință pot acum să își folosească abonamentele la servicii precum Netflix sau Spotify pentru a obține mai ușor un credit ipotecar, scrie The Mirror.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Leeds Building Society din Marea Britanie este primul creditor care utilizează datele din platforma Experian Boost atunci când analizează o cerere de credit ipotecar, scrie Hotnews.ro.

Consiliul Concurenței a amendat companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate cu 2,9 milioane euro pentru că au refuzat să ofere acces la informații în timpul inspecțiilor inopinate CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate cu 2,9 milioane euro pentru că au refuzat să ofere acces la informații în timpul inspecțiilor inopinate

Experian Boost împărtășește informații suplimentare cu anumiți creditori pentru a arăta că cineva efectuează regulat plăți, inclusiv cele pentru taxe locale sau abonamente la servicii de divertisment digital.

Ideea este că acest lucru ar putea contribui la creșterea scorului de credit - dar acest lucru funcționează numai dacă banca utilizează Experian Boost.

Cum funcționează schema

În Marea Britanie există trei mari agenții de evaluare pentru acordarea creditelor - Equifax, Experian Boost și TransUnion - băncile folosesc cel puțin una dintre acestea când acordă un împrumut.

Boost a fost lansat în 2019 și funcționează prin intermediul tehnologiei open banking, care face o legătură între conturile bancare ale clienților la Experian.

Pedeapsă redusă pentru unul dintre patronii de la Colectiv, ca urmare a prescrierii faptelor CITEȘTE ȘI Pedeapsă redusă pentru unul dintre patronii de la Colectiv, ca urmare a prescrierii faptelor

Acesta este apoi conectat la sistemele de creditare ale Leeds Building Society.

Această companie a spus că, în timpul testelor, 7,5% dintre solicitanți ar fi obținut o îmbunătățire a scorului lor de credit prin utilizarea Experian Boost.

Desigur, există și alți factori luați în considerare de creditori atunci când evaluează cerea cuiva pentru un credit ipotecar, cum ar fi veniturile sau dacă are un loc de muncă sau nu.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
spotify
credit ipotecar