Ciolacu promite salariu minim de 1.200 euro, în fața investitorilor americani. ”România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului!”

Ciolacu promite salariu minim de 1.200 euro, în fața investitorilor americani. ”România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni, în următorii 4-5 ani, una dintre marile forțe economice ale continentului, a susținut premierul Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Nu este un vis, ci o proiecție bazată de traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace!”, a spus Marcel Ciolacu.

DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou CITEȘTE ȘI DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou

Potrivit acestuia, ”doar de noi depinde să putem arăta așa":

1. În 4 ani, România să aibă un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro în 2023;

2. Un câștig salarial mediu brut de 2.000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 euro pe lună. Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.

3. Să întoarcem în economie în total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB. Cu adevărat, aici mai trebuie să lucrăm cu domnul ministru al Finanțelor și domnul ministru al Economiei.  

4. Să atragem investiții străine directe cumulate de 40 miliarde euro.

5. Să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est depășind Polonia la indicatorii privind convergența economică.

USR și PNL vor să (mai) dea o pâine executorilor judecătorești - ar recupera unele datorii în locul ANAF și ar fi plătiți din buzunarul datornicului CITEȘTE ȘI USR și PNL vor să (mai) dea o pâine executorilor judecătorești - ar recupera unele datorii în locul ANAF și ar fi plătiți din buzunarul datornicului

Premierul Ciolacu a arătat că investițiile publice de minimum 7% din PIB trebuie să reprezinte o medie și pentru următorii 4-5 ani, astfel că în perioada 2024-2028 pot fi investite în economie circa 700 miliarde lei din fonduri europene și de la bugetul de stat.

El a propus reprezentanților AmCham să să dezvolte împreună cinci obiective de investiți strategice și mecanismele de finanțare cele mai adecvate.

”Evident, investițiile nu se pot face doar pe vorbe! Este nevoie de garanții ferme și de predictibilitate. De aceea, vin astăzi în fața dumneavoastră cu o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic. NU mărim taxele!”, a mai arătat prrim-ministrul Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
salariu minim
1.200 euro
amcham