Coreea de Nord își aruncă în aer Biroul de Legătură cu Coreea de Sud, susține Seulul

Coreea de Nord își aruncă în aer Biroul de Legătură cu Coreea de Sud, susține Seulul
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2020

Coreea de Nord și-a distrus, într-o explozie, sediul Biroului de Legătură cu Coreea de Sud, situat la Kaesong, la frontiera intercoreeană, anunță oficiali sud-coreeni, relatează BBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Explozia a avut loc la câteva ore după ce Phenianul a reiterat amenințări cu acțiuni militare împotriva Sudului, scrie News.ro.

Instalația a fost renovată și deschisă în 2018, pentru ca cele doiă țări să poată comunica.

EXCLUSIV Fondul spaniol Danube Property se pregătește să iasă din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul spaniol Danube Property se pregătește să iasă din România

Biroul era gol din ianuarie, în urma impunerii unor restricții împotriva noului coronavirus.

Tensiunile dintre cele două Corei au crescut în ultimele săptămâni, alimentate de trimiterea unor manifeste peste frontieră de către activiști transfugi.

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a amenințat, într-un comunicat, în weekend, să demoleze biroul, într-o ”scenă tragică”.

Biroul a fost deschis în urma unui summit între Kim și președintele sud-coreean Moon Jae-in.

O explozie la Biroul de Legătură a avut loc la ora locală 14.49 (8.49, ora României), a anunțat Ministerul sud-coreean al Unificării.

”Distrugerea violentă a sediului Biroului de Legătură, la Kaesong, este o lovitură simbolică aplicată reconcilierii și cooperării intercoreene”, apreciază un profesor de la Universitatea Ewha din Seul, Leif-Eric Easley.

”Este dificil să vedem cum poate un asemenea comportament poate ajuta regimul lui Kim să obțină ceea ce vrea de la lume, însă este clar că asemenea imagini vor fi folosite în propaganda internă”, apreciază el.

Cele două Corei se află tehnic în război, în contextul în care Războiul Coreei (1950-1953) s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
coreea de sud
explozie