Donald Trump pledează nevinovat de tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020 în Georgia

 Donald Trump pledează nevinovat de tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020 în Georgia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2023

Fostul președinte american Donald Trump, inculpat cu privire la o tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020 în statul Georgia, a pledat nevinovat și renunță la dreptul de a se înfățișa săptămâna viitoare la tribunal, potrivit unui document judiciar, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal în care magnatul în domeniul imobiliar este inculpat, scrie News.ro.

FOTO Magazinele The Body Shop din România se redeschid sub un nou concept. Proprietarul analizează însă vânzarea brandului CITEȘTE ȘI FOTO Magazinele The Body Shop din România se redeschid sub un nou concept. Proprietarul analizează însă vânzarea brandului

Miliardarul candidează la învestirea republicană, în care este favorit, în vederea alegerilor prezidențiale din 2024.

El renunță la dreptul de a se prezenta la tribunal săptămâna viitoare, relatează BBC News.

Trump este una dintre cele 19 persoane inculpate de conspirație în vederea răsturnării rezultatului alegerilor din 2020 în Georgia.

El s-a prezentat la Închisoarea Comitatului Fulton, la Atlanta, săptămâna trecută, unde i s-a făcut o fotografie judiciară (”mugshot”).

Trump neagă orice faptă greșită și acuză motivații politice.

El declară, în acest document depus joi, că ”înțelege deplin” natura acuzațiilor și dreptul său de a compărea în justiție.

”Înțelegându-mi drepturile, renunț prin prezenta, în mod liber și voit, la dreptul de a fi prezent la inculparea mea și la dreptul meu de a-mi fi citit actual acuzării în ședință publică”, se arată în acest document pe care l-a semnat.

El a compărut la fiecare dintre celelalte trei inculpări.

GRAFIC Cemacon, deținută de fondatorii Dedeman, raportează scădere drastică a afacerilor și profitului. Datoriile urcă puternic. Directorul reclamă prăbușirea pieței în contextul creșterii dobânzilor CITEȘTE ȘI GRAFIC Cemacon, deținută de fondatorii Dedeman, raportează scădere drastică a afacerilor și profitului. Datoriile urcă puternic. Directorul reclamă prăbușirea pieței în contextul creșterii dobânzilor

Autoritățile i-au cerut să se înfățișeze la New York și în Florida și a ales să nu ceară o înfățișare virtuală la Washington.

Dosarul din comitatul Fulton din Georgia este singurul dosar în care un acuzat poate să aleagă să nu se prezinte în instanță atunci când este inculpat în mod oficial într-un dosar penal.

Un avocat din Atlanta, Brian Tevis, care-l reprezintă pe unul dintre coacuzații lui Trump, Rudy Giuliani, a declarat postului CBS, partenerul BBC în Statele Unite, că în ”99% dintre cazuri”, inculpații care au această opțiune aleg să nu fie prezenți la inculpare.

Alți trei coinculpați au pledat nevinovat săptămâna aceasta, foștii avocați ai lui Trump Ray Stallings Smith și Sidney Powell și fostul publicist celebru Trevian Kutti.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
sua