FOTO Coreea de Sud, în alertă privind baloane care aruncă gunoi din Coreea de Nord

FOTO Coreea de Sud, în alertă privind baloane care aruncă gunoi din Coreea de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Coreea de Sud și-a avertizat locuitorii din apropierea graniței cu Coreea de Nord să fie în alertă după ce în presă au apărut relatări conform cărora au fost detectate peste 90 de baloane care transportau diverse obiecte, inclusiv ceea ce părea a fi gunoi și excremente, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Armata din Coreea de Sud a afirmat că obiecte neidentificate despre care se crede că sunt din Coreea de Nord au fost văzute în apropierea graniței fortificate și a cerut oamenilor să stea deoparte și să anunțe Armata sau Poliția.

Germania a acordat peste 200.000 de naturalizări în 2023, cel mai mare număr în peste 20 de ani CITEȘTE ȘI Germania a acordat peste 200.000 de naturalizări în 2023, cel mai mare număr în peste 20 de ani

Până miercuri, au fost detectate peste 90 de baloane, unele aterizând, iar altele fiind încă în aer, a relatat Yonhap News, citând o sursă militară, scrie News.ro.

Fotografiile publicate în presa sud-coreeană arată un balon alb cu o pungă de plastic legată de el, iar într-o altă imagine se vede un balon căzut, cu gunoi împrăștiat în jurul său.

Vice-ministrul Apărării din Coreea de Nord a emis, duminică, o declarație în care promite să exercite ”o mare putere de auto-apărare” și avertizează că ”mormane de deșuri din hârtie și gunoi” vor fi trimise în Sud, ca răspunsul la faptul că această țară a făcut să zboare ”lucruri murdare” în Nord.

De câțiva ani, activiști din Coreea de Sud au trimis baloane în Coreea de Nord cu pliante în care îi critică pe conducători și stickuri de memorie USB cu videoclipuri cu muzică K-pop.

Coreea de Nord și Coreea de Sud rămân, tehnic, în război, întrucât războiul coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu.

Marile lor armate se confruntă peste graniță, iar Coreea de Nord a lansat proiectile și rachete spre Sud și amenință în mod constant să își anihileze vecinul.

Peter Ward, cercetător la Institutul Sejong, a afirmat că a trimise baloane este o chestiune mult mai puțin riscantă decât acțiunile militare directe.

”Aceste tactici de zonă gri sunt mai greu de contracarat și prezintă un risc mai mic de escaladare militară incontrolabilă, chiar dacă sunt oribile pentru civili, care sunt cei vizați”, a spus el.

 

FOTO Coreea de Sud, în alertă privind baloane care aruncă gunoi din Coreea de Nord
viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
gunoi
coreea de nord