Franța - Țigările se vor scumpi și nu vor mai fi permise în anumite locuri. ”Fără fumat va fi, de-acum, norma!”

Franța - Țigările se vor scumpi și nu vor mai fi permise în anumite locuri. ”Fără fumat va fi, de-acum, norma!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2023

Prețul unui pachet de țigarete urmează să se scumpească în Franța, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunță ministrul francez al Sănătății Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Creșterea prețului tutunului ”este cea mai eficientă măsură împotriva (consumului de) tutun potrivit OMS și tuturor studiilor independente pe această temă”, anunță într-o conferință de presă ministrul francez.

Managerii întreprinderilor estimează o creștere a prețurilor în industria prelucratoare, construcții și comerțul cu amănuntul, până în ianuarie 2024 CITEȘTE ȘI Managerii întreprinderilor estimează o creștere a prețurilor în industria prelucratoare, construcții și comerțul cu amănuntul, până în ianuarie 2024

Interzicerea fumatului, în 2006, în anumite locuri s-a extins la plaje, parcuri publice și în zona anumitor locuri publice, și anume instituții școlare, adaufă el.

”Fără fumat va fi, de-acum, norma”, anunță ministrul în prezentarea Programului național francez de luptă împotriva consumului de tutun.

”Spațiile fără fumat - peste 7.200 în peste 73 de departamente - sunt înainte de toate rezultatul unei mișcări impulsionate local de către comunități. Noi răsturnăm azi responsabilitatea și stabilim acest principiu care devine regulă”, anunță el.

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
franta