Germanii cu vârste sub 60 de ani imunizați anti-Covid cu o doză de ser AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin

Perspective   
Germanii cu vârste sub 60 de ani imunizați anti-Covid cu o doză de ser AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin

Germanii cu vârste sub 60 de ani imunizați anti-Covid cu o doză de ser dezvoltat de Oxford și AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin, au decis autoritățile sanitare, potrivit The Guardian.

Germania a anunțat pe 30 martie că nu va mai oferi vaccinul AstraZeneca în două doze oamenilor cu vârste sub 60 de ani, din cauza riscului apariției de tromboze, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Agenția de presă DPA a anunțat că miniștrii au căzut de acord ca persoanele din grupe de vârste mai mici care au primit o primă doză de AstraZeneca înainte de anunțul făcut la finalul lui martie să primească pentru a doua doză fie serul Pfizer/BioNTech fie cel dezvoltat de Moderna.

„Soluția care a fost găsită va oferi un bun nivel de protecție”, a spus ministrul bavarez al Sănătății, Klaus Holetschek.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Noua politică este în conformitate cu recomandările făcute săptămâna trecută de comisia de vaccinare din Germania, care a mai recomandat ca a doua doză să fie administrată la 12 săptămâni de la prima doză AstraZeneca.

Germania este una dintre țările care au restricționat utilizarea serului AstraZeneca la persoane în vârstă, după ce au apărut rare cazuri de tromboză la un număr mic de persoane mai tinere care au primit vaccinul.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a spus săptămâna trecută că neobișnuitele cheaguri de sânge ar trebui listate ca efecte secundare foarte rare ale vaccinului AstraZeneca și a subliniat că, per ansamblu, beneficiile oferite de ser depășesc riscurile.

În total, până pe 4 aprilie, au fost raportate 222 de cazuri de tromboze atipice din 34 de milioane de doze AstraZeneca administrate în Spațiul Economic European (UE, Islanda, Norvegia, Liechtenstein) și Marea Britanie, potrivit EMA. Până pe 22 martie, au fost înregistrate 18 decese asociate acestei cauze.

Cele mai multe cazuri au apărut la femei cu vârste sub 60 de ani, la două săptămâni de la vaccinare.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Potrivit Ministerului german al Sănătății, aproximativ 2,2 milioane de persoane cu vârste sub 60 de ani au primit o doză de vaccin AstraZeneca în ultimele săptămâni.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că nu poate recomanda combinarea vaccinurilor, din cauza insuficientelor date care să arate efectele acesteia.

Universitatea Oxford derulează în prezent un studiu pentru a determina dacă vaccinurile anti-Covid pot fi combinate în siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
vaccin
covid-19