Grindeanu anunță că jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea

Grindeanu anunță că jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea. Unele dintre ele, precum spitalele din subordinea ministerului, vor fi transferate la alte instituții, a mai spus el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Grindeanu a explicat într-o declarație de presă că spitalele vor fi transferate fie la Ministerul Sănătății, fie la autoritățile locale, fie către universitățile de medicină, scrie G4Media.ro.

ULTIMA ORĂ Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro

În ceea ce privește comasările, el a dat exemplul instituțiilor control sau certificări din domeniile naval și feroviar, spunând că ”trebuie să fie una singură”.

”O să aud din partea multora că nu respectăm diverse directive europene. Ba le respectăm. O să respectăm întocmai cadrul normativ. Ținta e ca jumătate din aceste instituții să fie comasate sau transferate, cum e cazul spitalelor”, a spus Grindeanu.

Reamintim că legea privind măsurile fiscal-bugetare, ce are ca scop reducerea deficitului bugetar, prevede și dispariția unor instituții de stat prin comasare.

Comasarea unor instituții nu duce neapărat la concedieri, dar un rezultat vizat este scăderea numărului de funcții de conducere.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
ministerul transporturilor