Ioan Niculae rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată. Decizia este definitivă

Ioan Niculae rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată. Decizia este definitivă

Foto: Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2022

Omul de afaceri Ioan Niculae rămâne în penitenciar după ce Tribunalul Constanța i-a respins cererea de liberare condiționată, iar decizia este definitivă. În urmă cu două luni, Judecătoria Medgidia admisese cererea sa, dar decizia a fost atacată de procurori la instanța superioară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Tribunalul Constanța a hotărât să admită contestația procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiționată a lui Ioan Niculae, scrie News.ro.

Fondul belgian AYA Properties cumpără Record Park Offices din Cluj, tranzacție de 35 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul belgian AYA Properties cumpără Record Park Offices din Cluj, tranzacție de 35 milioane euro

"Admite contestația declarată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța împotriva sentinței penale nr.2420/10.11.2021, pronunțata in dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desființează sentința penală contestată și, soluționând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiționată a condamnatului Niculae Ioan. Stabilește termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiționată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentința penala contestată dispozițiile de admitere a propunerii de liberare condiționata și de punere în libertate a condamnatului”, se arată în minuta instanței.

Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.

Omul de afaceri a mai formulat alte cereri de liberare condiționată care i-au fost respinse de instanță. În luna noiembrie a anului trecut, Judecătoria Medgidia a admis cererea sa de liberare condiționată, dar decizia a fost atacată la Tribunalul Constanța.

Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat în luna februarie 2021, de Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că "a corupt" oameni de afaceri, funcționari publici și înalți demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.

Ioan Niculae își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ioan niculae
tribunalul constanța