Italia a aprobat un nou pachet de măsuri de stimulare a economiei, de 39 de miliarde de euro, în bugetul anului 2021

Italia a aprobat un nou pachet de măsuri de stimulare a economiei, de 39 de miliarde de euro, în bugetul anului 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

Italia a aprobat un nou pachet de măsuri de stimulare, de peste 39 de miliarde de euro, în cadrul bugetului anului 2021, pentru a susține redresarea economiei din recesiunea provocată de criza noului coronavirus, a anunțat duminică guvernul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Din totalul de peste 39 de miliarde de euro, 15 miliarde de euro sunt granturi din partea Fondului de Redresare al Uniunii Europene, a scris pe Facebook ministrul Economiei, Roberto Gualtieri, scrie News.ro.

Ludovic Orban anunță noi restricții: Masca va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București. Restaurantele se închid 14 zile CITEȘTE ȘI Ludovic Orban anunță noi restricții: Masca va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București. Restaurantele se închid 14 zile

Coliția de guvernare, condusă de Mișcarea 5 Stele și partidul de centru-stânga PD, a convenit o versiune preliminară a bugetului, a declarat o sursă guvernamentală, urmând să fie stabilite detaliile finale.

Între măsuri, guvernul a înființat un fond de 4 miliarde de euro pentru despăgubirea companiilor cele mai afectate de restricțiile pentru coronavirus și a prelungit până îm ianuarie un moratoriu privind rambursarea împrumuturilor de către firmele mici și mijlocii.

Bugetul prevede și extinderea programelor pentru șomajul tehnic, la un cost de 5 miliarde de euro. Aproape 6 miliarde de euro au rolul să ofere scutiri fiscale pentru susținerea angajărilor în sudul sărac al țării, a spus Gualtieri.

Italia, una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie, anticipează o contracție economică de 20% în 2020 și un deficit bugetar de 10,8% din PIB.

Pentru anul 2021 este prevăzut un deficit bugetar de 7% din PIB, în creștere față de estimarea de 5,7% făcută în aprilie, reflectând cheltuielile suplimentare.

Guvernul prognozează pentru anul viitor o creștere economică de 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
economie