Raytheon: România a transferat fondurile pentru a cumpăra următoarele trei unități de rachete Patriot

Raytheon: România a transferat fondurile pentru a cumpăra următoarele trei unități de rachete Patriot
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2018

Compania americană Raytheon a anunțat joi că Guvernul României a transferat fondurile pentru achiziționarea următoarelor trei sisteme de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot produse de Raytheon, din cele șapte care vor intra în dotarea Armatei României.

Pe 29 noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă și acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a țară membră NATO care achiziționează sistemul. În luna mai a acestui an, Raytheon a anunțat că Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei un contract în valoare de 395,85 milioane dolari pentru producția sistemelor de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot comandate de România, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANAF sector 3 pentru persoane fizice se mută într-o nouă locație CITEȘTE ȘI ANAF sector 3 pentru persoane fizice se mută într-o nouă locație
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ca și în cazul primului sistem, unitățile adiționale au fost procurate prin programul de vânzări militare externe al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, care asigură transparență și corectitudine pe parcursul întregii proceduri”, se arată în comunicatul publicat joi.

Patriot este un sistem pur defensiv care stă la baza strategiilor de apărare NATO împotriva rachetelor balistice și de croazieră, aeronavelor de luptă și a dronelor, potrivit companiei.

Cincisprezece țări folosesc sisteme Patriot, printre care se numără Statele Unite, ca și alte șase țări europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia și Suedia.

”Toate sistemele cumpărate de România vor fi construite de la zero. Sistemul Patriot a fost complet modernizat și este adus la zi în permanență, chiar dacă își păstrează același nume încă de când a fost integrat în sistemele de apărare ale NATO”, se arată în comunicat.

Sistemele cumpărate de România vor avea aceleași componente ca și cele din dotarea armatei americane, potrivit Raytheon.

“Sistemele Patriot destinate României vor avea aceleași componente software și hardware ca și cele din dotarea armatei americane. Acest lucru va crește abilitatea României de a se antrena alături de armata americană și alți aliați NATO”, a spus Michelle DeMaio, program manager Patriot pentru Raytheon în România, în cadrul comunicatului.

Achiziția sistemelor Patriot este un element al angajamentului României față de NATO de a cheltui cel puțin 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru apărare. Acest nou acord reprezintă îndeplinirea planului Forțelor Aeriene Române de a achiziționa patru unități și este în linie cu programul forțelor armate de achiziționare a șapte sisteme Patriot pentru întărirea apărării anti-aeriene a României.

viewscnt
Afla mai multe despre
raytheon
rachete patriot