Boloș anunță - Plafonul schemei de ajutor IMM Plus, pregătit să fie majorat, strict pentru creditele de investiții

Boloș anunță - Plafonul schemei de ajutor IMM Plus, pregătit să fie majorat, strict pentru creditele de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunță că se ia în calcul suplimentarea, cu 20%, a plafonului schemei de ajutor IMM Plus cu 20%, strict penttru creditele de investiții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Am avut astăzi o discuție cu reprezentanții fondurilor de garantare în cadrul căreia am analizat stadiul distribuției creditelor garantate până acum prin IMM Plus, pentru că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate. Am convenit că analizăm posibilitatea să suplimentăm bugetul schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât ne permite regulamentul Comisiei Europene, cu condiția să asigurăm accesul la finanțare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții, nu pentru capital de lucru”, spune ministrul.

Ciolacu: Sunt adeptul impozitării progresive. Nu exclud o continuare cu cota unică la companii CITEȘTE ȘI Ciolacu: Sunt adeptul impozitării progresive. Nu exclud o continuare cu cota unică la companii

Ministrul Finanțelor afirmă că s-ar asigura, astfel, ”o reechilibrare a ponderii creditelor de investiții în totalul creditelor garantate în cadrul IMM Plus”.

”Este un mod concret prin care să susținem dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susținerii investițiilor în economie, cu beneficii în creșterea competitivității și întărirea potențialului de creștere a IMM-urilor”, a mai transmis Boloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
bolos
imm