DECIZIE Ajutoare de stat de aproape 3 miliarde lei pentru industria materialelor de construcții - DOCUMENT

DECIZIE Ajutoare de stat de aproape 3 miliarde lei pentru industria materialelor de construcții - DOCUMENT
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Guvernul a aprobat Ghidul solicitantului aferent unei scheme de ajutor de stat destinate sprijinirii dezvoltării producției interne românești de materiale și componente de construcții, cu un buget total multianual de aproape 3 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Schema, intitulată Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții ″CONSTRUCTPLUS″, a fost instituită prin ordonanță de urgență în vara anului trecut.

INFOGRAFICE Fondurile de pensii facultative (Pilonul 3) au atras un număr record de noi clienți în 2023. Activele în administrare se apropie de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Fondurile de pensii facultative (Pilonul 3) au atras un număr record de noi clienți în 2023. Activele în administrare se apropie de 1 miliard de euro

Prin schema de ajutor de stat se finanțează, prin granturi de la bugetul de stat, investiții în active corporale și necorporale legate de înființarea unei unități noi, extinderea capacității unei unități existente sau diversificarea producției unei unități prin produse sau servicii care nu au fost fabricate anterior în unitate.

Bugetul total alocat Programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro (aproape 3 miliarde lei la cursul de schimb actual), pentru toată perioada de implementare, defalcat astfel: a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanțare pentru perioada 2023 - 2026; b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029. Pentru anul 2024, bugetul alocat schemei este de 750 milioane lei.

Companie americană implicată în combaterea dezinformării din Ucraina și alegerile SUA intră în România CITEȘTE ȘI Companie americană implicată în combaterea dezinformării din Ucraina și alegerile SUA intră în România

Numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 30.

Ajutorul de stat nerambursabil este de maximum 50 milioane de euro, dar nu mai mult de 75% din valoarea investiției și fără a depăși intensitatea maximă a ajutoarelor de stat, conform Hărții Regionale pentru România. Beneficiarii ajutorului de stat trebuie să asigure o contribuție financiară de cel puțin 25% din costurile totale ale proiectului de investiție, din resurse proprii, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public.

Producătorul \'\'Cămara Noastră - Poftă de România\'\', amendat de ANPC CITEȘTE ȘI Producătorul ''Cămara Noastră - Poftă de România'', amendat de ANPC

Virarea afectivă a ajutorului de stat se va realiza prin rambursarea cheltuielilor efectuate de către beneficiar în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care cererea de plată a ajutorului de stat este considerată completă.

Ghidul solicitantului pentru Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții ″CONSTRUCTPLUS″ poate fi citit aici.

DECIZIE Ajutoare de stat de aproape 3 miliarde lei pentru industria materialelor de construcții - DOCUMENT

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor de stat materiale de construcții
schemă ajutor de stat constructplus
ajutoare de stat producători materiale de construcții