DECIZIE O nouă listă de ambalaje interzise în România

DECIZIE O nouă listă de ambalaje interzise în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Parlamentul European a adoptat o nouă listă de ambalaje care vor fi interzise în Uniunea Europeană, inclusiv în România, începând cu anul 2030.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Unele tipuri de ambalaje din plastic de unică folosință vor fi interzise începând din 1 ianuarie 2030, conform StartupCafe. Lista include:

Noi obligații pentru companii: Dreptul la reparare în UE. Parlamentul European a votat directiva CITEȘTE ȘI Noi obligații pentru companii: Dreptul la reparare în UE. Parlamentul European a votat directiva

    ambalajele pentru fructele și legumele proaspete neprocesate,
    ambalajele pentru alimente și băuturi servite și consumate în cafenele și restaurante,
    porțiile individuale (de exemplu, condimente, sosuri, lapte pentru cafea, zahăr),
    ambalajele miniaturale pentru produse de igienă din hoteluri,
    pungile de transport din plastic foarte subțire (sub 15 microni).

Unele țări au introdus deja interdicții de a utiliza astfel de ambalaje la consumul de la mesele restaurantelor. Un exemplu este Franța. La Strasbourg, de exemplu, la McDonalds consumatorii beau sucuri din pahare refolosibile și consumă cartofii prăjiți tot dintr-un ambalaj refolosibil, în locul celui din carton prezent în România. Potrivit producătorului, aceste ambalaje sunt făcute din policarbonat fără BPA (bisphenol A).

DOCUMENT Modificări elaborate cu mediul de afaceri privind valoarea și achiziția acțiunilor proprii dobândite de companii, emiterea de titluri fără drept de vot și remunerarea angajaților CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări elaborate cu mediul de afaceri privind valoarea și achiziția acțiunilor proprii dobândite de companii, emiterea de titluri fără drept de vot și remunerarea angajaților

Pentru a preveni efectele adverse asupra sănătății, proiectul de regulament UE adoptat de europarlamentari, miercuri, interzice și utilizarea așa-numitelor „substanțe chimice eterne” (substanțe perfluoroalchilate și polifluoroalchilate, sau PFAS) peste anumite limite în ambalajele care intră în contact cu alimentele.

Pentru a reduce din ambalajele care nu sunt necesare, textul stabilește o pondere maximă de 50% pentru spațiul gol din ambalajele grupate sau folosite pentru transport ori în comerțul electronic. Producătorii și importatorii vor trebui și să se asigure că greutatea și volumul ambalajelor sunt reduse la minimum.

DECIZIE Jocurile de noroc, interzise în localitățile sub 15.000 de locuitori. Mari amenzi CITEȘTE ȘI DECIZIE Jocurile de noroc, interzise în localitățile sub 15.000 de locuitori. Mari amenzi

Reamintim că deja din anul 2021, România a interzis o serie de produse de unică folosință din plastic, precum bețișoarele pentru urechi, paiele pentru băut, farfurii, tacâmuri - furculițe, cuțite, linguri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ambalaje
magazine