Legea referitoare la acordarea voucherelor de vacanță, promulgată. Hotelurile cu datorii la stat pot accepta vouchere

Legea referitoare la acordarea voucherelor de vacanță, promulgată. Hotelurile cu datorii la stat pot accepta vouchere
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2023

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 131/2021 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, potrivit căreia instituțiile publice acordă angajaților, anual, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Instituțiile publice astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanțele publice și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă anual, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2026, voucher de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", prevede legea.

FOTO Eric Stab pleacă după 13 ani de la conducerea Engie România și va fi înlocuit de adjunctul său CITEȘTE ȘI FOTO Eric Stab pleacă după 13 ani de la conducerea Engie România și va fi înlocuit de adjunctul său

A fost abrogată prevederea conform căreia unitățile afiliate acceptă vouchere de vacanță acordate de instituțiile publice, numai dacă acestea nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat de natura celor administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală mai vechi de 90 de zile, scrie Agerpres.

Actul normativ mai stipulează că, "prin derogare de la prevederile art. 1 alin 2 din OUG nr. 8/2009, aprobată cu modificările și completările ulterioare prin Legea 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2022 - 2026, pentru personalul militar, polițiștii, polițiștii din penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziționate direct sau prin intermediul unei agenții de turism licențiate, în limita a 1.450 lei anul pentru un salariat".

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere de vacanta
klaus iohannis