VIDEO O furtună puternică de nisip ”înghite” în doar câteva minute orașul chinez Dunhuang

VIDEO O furtună puternică de nisip ”înghite” în doar câteva minute orașul chinez Dunhuang
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2021

Un nor uriaș de nisip - înalt de 100 de metri - a ”înghițit” parcuri, locuințe și imobile în Dunhuang, un oraș situat pe vechiul Drum al Mătăsii, în provincia Gansu, în apropiere de deșertul Gobi (nord-vest), o scenă demnă de un film cu catastrofe, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Dunhuang, un oraș cunoscut prin bogata sa istorie, a fost traversat duminică de un nor impresionant de culoarea brun-ocru, scrie News.ro

Un locuitor a declarat pentru publicația locală Jimu News că această furtună a venit brusc și că a cuprins întregul oraș în doar cinci sau șase minute.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

”Nu se mai vedea Soarele”, a declarat el, subliniind că Dunhuang nu a mai fost afectat de vreun fenomen de acest fel de mai mulți ani.

”La început, am fost înconjurat de o pulbere galbenă de la furtuna de nisip, iar apoi aceasta a devenit roșie și în sfârșit neagră”, declară el.

Dunhuang este cunoscut prin Grotele Mogao - un ansamblu de capele și fresce budiste, clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara, însă sunt mai rare vara, potrivit agenției de presă China News Service.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunhuang
nisip
china