VIDEO Prima News: Diferențele de salarizare dintre bărbați și femei ar putea dispărea

VIDEO Prima News: Diferențele de salarizare dintre bărbați și femei ar putea dispărea
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2023

Discriminarea între sexe rămâne un lucru cât se poate de actual, în special la capitolul salarii. O statistică europeană arată că bărbații câștigă în medie cu 12,7% mai bine decât femeile. Cea mai mare discrepanță apare în rândul celor din funcțiile de conducere. Această diferență s-ar putea reduce în anii următori, însă. O inițiativă a Parlamentului European își propune ca angajații să poată afla veniturile colegilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La nivel european, bărbații au în continuare venituri mai mari decât femeile, deși ocupă aceleași funcții. Diferența apare în cazul managerilor. Bărbații aflați pe astfel de posturi câștigă cu 23% mai bine decât colegele lor. Specialiștii spun că totul pornește, de fapt, de la cât de dispuși sunt angajații să îndeplinească anumite roluri, arată Prima News.

FOTO Transalpina - deschisă circulației CITEȘTE ȘI FOTO Transalpina - deschisă circulației

România nu stă nici ea mai bine la acest capitol.

Statisticile arată că, în mediul public, diferențele de salarii sunt mai mai decât la privat, iar cea mai mare discrepanță apare în sectorul financiar, unde bărbații au remunerații cu 32% mai mari. Majoritatea femeilor, mai ales cele cu multă experiență, spun că au simțit pe pielea lor aceste diferențe la toate locurile de muncă pe care le-au avut.

Aceste discrepanțe ar putea, însă, dispărea în anii ce urmează. Parlamentul European a lansat o inițiativă prin care se vrea egalizarea salariilor între sexe. Europarlamentarii spun că, odată ce această directivă va fi implementată și salariile tuturor angajatilor vor cunoscute în toate companiile, discrepanțele salariale nu vor fi mai fi atât de mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
femei
barbati