Bursa românească a pierdut un sfert de procent, pe o lichiditate slabă, compensată de tranzacțiile pe acțiunea-fanion a pieței locale.
Fil Rouge Capital (FRC), fond de investiții croat, își lansează operațiunile pe piața din România odată cu lansarea celui mai recent fond de venture capital, în valoare de 60 de milioane de euro (FRC3).
Reuters citează o sursă familiarizată cu situația, conform căreia producătorul japonez Nissan va reduce producția Rogue, în perioada mai – iulie. Modelul este produs în Japonia și este unul dintre cele mai comercializate modele ale mărcii în SUA.
Holdingul croat Bosqar, cu venituri anuale de peste 300 milioane euro, a semnat un acord prin care cumpără, prin filiala sa M Plus, toate acțiunile companiei românești Valoris Center, furnizor de servicii profesionale de call center și BPO.
Sectorul turistic bulgar și-a revenit după prăbușirea din timpul pandemiei de COVID.
Mașinile sport ale General Motors, reunite de sub-marca Corvette, au mai fost importate în România în vremea când compania americană era prezentă în Europa cu Chevrolet și deținea Opel. Între timp, lucrurile s-au schimbat radical, iar mașinile sport Corvette au rămas în Europa simbolic, pentru a se reactiva la momentul potrivit.
Stellantis se află pe ultima sută de metri pentru desemnarea unui nou CEO, după ce Carlos Tavares și-a dat demisia în luna decembrie, cu aproximativ un an înainte de expirarea contractului. Compania are o listă scurtă de cinci manageri, potrivit unor informații din piață, neconfirmate de companie. Cea mai nouă veste este legată de unul dintre nume: Wayne Griffiths, cel care a condus SEAT/Cupra în ultimii patru ani.
Spotify a suferit o defecțiune la scară globală care împiedică utilizatorii să acceseze serviciul de streaming muzical, transmite BFM TV.
Un grup de hackeri cu legături cu serviciile de informații ruse a vizat diplomați europeni în ultimele luni, trimițând invitații false la evenimente de degustare de vinuri, pretinzând a fi un minister european de externe, potrivit Politico.eu.
Suma de 800 lei a unui voucher de vacanță va fi încărcată pe cardul aferent imediat ce beneficiarul semnează declarația pe proprie răspundere că va cheltui o sumă corespunzătoare din fonduri proprii, a precizat ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan. Beneficiarii vor trebui să achite și un impozit și contribuții sociale de 160 lei pentru voucher, astfel că valoarea netă a unui voucher va fi de 640 lei. Cei care au folosit voucher-ul nu vor trebui să facă diovadă plății, aceasta fiind verificată prin sistemul e-factura al ANAF.