Acordurile pentru ieșirea din afaceri în domeniul securității cibernetice israeliene au crescut

Acordurile pentru ieșirea din afaceri în domeniul securității cibernetice israeliene au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Acordurile pentru ieșirea din afaceri în domeniul securității cibernetice israeliene au crescut cu 65% în 2023, până la 7,1 miliarde de dolari, reprezentând mai mult de jumătate din totalul tranzacțiilor de retragere din sectorul tehnologic, a arătat duminică un raport care subliniază importanța ciberneticii pentru industria high-tech din Israel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ieșirile totale din sectorul tehnologic, prin fuziuni și achiziții, oferte publice inițiale și achiziții, au fost de aproximativ 11 miliarde de dolari anul trecut, în scădere de la 13,5 miliarde de dolari în 2022, scrie News.ro.

Soarele, marea și exporturile dau motive sudului Europei să se uite de sus la vecinii din nord CITEȘTE ȘI Soarele, marea și exporturile dau motive sudului Europei să se uite de sus la vecinii din nord

Securitatea cibernetică a reprezentat doar 2,5 miliarde de dolari din totalul ieșirilor în 2022, potrivit raportului Cybertech Global și al firmei de date și cercetare Israel Venture Capital (IVC), înaintea unei conferințe globale Cybertech care va avea loc la Tel Aviv săptămâna aceasta.

Sectorul high-tech conduce economia Israelului și reprezintă 16% din ocuparea forței de muncă, mai mult de jumătate din exporturile Israelului, o treime din impozitele pe venit și aproape o cincime din producția sa economică totală, potrivit datelor Băncii Israelului.

În condițiile în care multe dintre cele 522 de firme cibernetice din Israel sunt provenite din armată, Israelul a devenit un lider global în domeniul securității cibernetice.

În primul trimestru al acestui an, au existat 8 ieșiri din acest sector, în valoare totală de 1 miliard de dolari, față de 24 de ieșiri în tot 2023, arată raportul.

Fondatorul Cybertech, Amir Rapaport, a spus că firmele cibernetice sunt rezistente și au servit drept ancoră pentru inovația israeliană chiar și într-o situație de securitate tensionată.

”Tendința de creștere a fuziunilor și achizițiilor în domeniul cibernetic israelian, care a început anul trecut, continuă în 2024, pe măsură ce amenințările cibernetice globale cresc de la an la an. Spre deosebire de alte sectoare, tensiunile geopolitice cresc interesul și investițiile în companiile cibernetice. Prin urmare, ne așteptăm să vedem mai multe investiții în companiile cibernetice israeliene și noi startup-uri care abordează amenințările emergente”, a spus el.

VIDEO Pe Cont Propriu – Radu Tănase, co-fondator Calif: 120.000 de euro am pierdut în primul an. Tăiam ceapa la început, curățam cartofi, stăteam lângă casieră CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu – Radu Tănase, co-fondator Calif: 120.000 de euro am pierdut în primul an. Tăiam ceapa la început, curățam cartofi, stăteam lângă casieră

Startupurile de înaltă tehnologie au atras 6,9 miliarde de dolari în 2023, în 393 de runde, în scădere de la 15,7 miliarde de dolari în 2022, potrivit IVC, un declin atribuit încetinirii globale, nervozității investitorilor față de un plan de revizuire a sistemului judiciar al țării și de începutul războiului în Gaza.

Finanțarea atrasă de companiile cibernetice israeliene în 2023 a fost de 2,4 miliarde de dolari, cea mai mică cifră din ultimii cinci ani și în scădere cu 43% față de 2022.

În primul trimestru, sectorul securității cibernetice s-a remarcat cu runde de finanțare totalizând 620 de milioane de dolari, sau 38% din finanțarea totală pentru tehnologie, potrivit raportului de duminică.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
securitate cibernetica